Teknisk analyse av kobber - 110621 kobberprisen kursutvikling anbefaling analyser
Tekniske analyser

Teknisk analyse av kobber – 110621

Kobberprisen har konsolidert den siste tiden, og det har blitt etablert lavere topper i chartet. Likevel er det flere signaler om at den sterke oppgangen skal fortsette fremover.

Mellomlang kursutvikling for kobber

Kobberprisen beveger seg innenfor en langsiktig stigende trendkanal som strekker seg tilbake til mars 2020. Innenfor trenden har vi fått flere tester av gulvet. I det siste er det tester av taket og støtten i gjennomsnittslinjen som har vært normalen. I begynnelsen av mai fikk vi et brudd ut at taket i trendkanalen, men dette ble ikke etablert og kobberprisen har i ettertid falt tilbake. Det har biltt dannet både lavere topper og lavere bunner, noe som har ført til at vi har fått en fallende kileformasjon.

I den tekniske indikatoren MACD fikk vi en crossover ved at det korte gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange gjennomsnittet. Begge gjennomsnittene er nå nær 0-linjen. Rundet dette nivået har gjennomsnittene tidligere begynt å stige igjen, noe som har gitt oss en bekreftelse på den stigende trenden fra den tekniske indikatoren.

I løpet av 2021 har det blitt etablert flere høyere bunner i den tekniske indikatoren RSI, noe som også bekrefter den stigende trenden. Etter at kobberprisen toppet ut i begynnelsen av mai har det blitt dannet lavere topper i RSI, noe som har gitt oss en motstand. RSI har nå brutt ut av denne.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling for kobber

kortsiktig kursutviklling kobberprisen analyse 110621
Charts fra TradingView.

I det kortsiktige chartet med candlesticks er det lettere å se detaljene i prisutviklingen for kobber. Vi kan se hvordan støttene ved $4,482, det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager og ved gjennomsnittslinjen i trendkanalen har blitt testet. Videre kan vi også se hvordan taket og gulvet i den fallende kileformasjonen har blitt testet. Nå er kobberprisen i ferd med å teste motstanden i taket av den tekniske formasjonen igjen. Samtidig har vi fått et brudd opp gjennom gjennomsnittslinjen i trendkanalen.

Den stigende trenden er inntakt for kobberprisen, og den tekniske formasjonen er et signal om at kursen skal fortsette innenfor trenden. RSI har gitt et kjøpssignal ved at vi fikk et brudd på motstanden fra de lavere toppene. Får vi en bekreftelse fra MACD og et brudd på motstanden i taket av kileformasjonen ser det ganske gull ut for kobberprisen fremover. Første motstand på oversiden vil da være ved $4,800 og taket i trendkanalen.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *