Teknisk analyse av Novo Nordisk - 140621 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Novo Nordisk – 140621

Novo Nordisk aksjen har brutt ut av den stigende trendkanalen. RSI viser at aksjen kan være overkjøpt. Det kan bety at vi kan få en god kjøpsmulighet i tiden fremover.

Middelslang kursutvikling

Novo Nordisk aksjen har over tid beveget seg innenfor en svakt stigende trendkanal. Frem til midten av mai er det gjennomsnittslinjen innenfor trendkanalen som har vært den viktigste støtten og motstanden. Nylig har vi fått en test av motstanden i taket av trendkanalen, noe som førte til at vi fikk en flaggformasjon og et brudd ut av denne. Potensialet fra formasjonen tilsvarer avstanden fra bunnen av flaggstangen til toppen av flagget. Dermed er det meste tatt ut allerede.

MACD gav et tidlig kjøpssignal ved at vi fikk en crossover. I perioden det ble dannet en flaggformasjon fikk vi en bekreftelse for den stigende sekundærtrenden. I RSI har det siden midten av mars blitt dannet høyere bunner. Med en verdi på 75 kan aksjekursen være overkjøpt på kort sikt, dette kan føre til at vi får en test av støtten i RSI, noe som kan være en kjøpsmulighet.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling novo nordisk 140621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan over tid har testet støtte og motstand i gjennomsnittslinjen. Videre kan vi se at det er en viktig støtte ved 466,00 DKK. Kursen er nå nær all time high, og vi har støtte fra taket av trendkanalen rundt 500 DKK, og fra taket i flaggformasjonen ved 490 DKK.

På kort sikt kan aksjen se overkjøpt ut. RSI er over 75, og har begynt å peke nedover. I første omgang kan vi forvente å se RSI bevege seg ned mot støtten fra de lavere bunnene. Dette kan være et godt nivå for å kjøpe Novo Nordisk aksjer. Samtidig har kursen gått mye på kort tid, noe som kan gi rom for at vi får større korreksjoner. Dermed kan det være et godt trekk å vekte seg opp i aksjen over nærmeste tiden når det kommer kjøpssignaler.

Novo Nordisk

Multipler*

 • P/E: 27,92
 • P/B: 20,31
 • P/S: 9,36

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 05.08.21
 • Kvartalsrapport Q3: 03.11.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 14.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

one × five =