Teknisk analyse av Rio Tinto - 140621 kursmål teknisk analyse
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Rio Tinto – 140621

Rio Tinto er fortsatt innenfor trend, men det er kommet signaler om at vi kan få en test av gulvet i trendkanalen. Det kan være dårlig nytt på lengre sikt.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til Rio Tinto beveger seg innenfor en lang stigende trendkanal som strekker seg tilbake til mars 2020. I løpet av perioden har vi fått flere tester av gulvet og taket i trendkanalen, i tillegg til tester av støtte og motstand i gjennomsnittslinjen. I 2021 har kursutviklingen tilnærmet vært flat, og vi har fått flere tekniske støtter og motstander for aksjekursen. I dag beveger kursen seg mellom støtten ved 5917 GBX og motstanden ved 6327 GBX. Kursen har også reagert ned etter å ha testet motstanden i gjennomsnittslinjen.

I midten av mai fikk vi et salgssignal fra den tekniske indikatoren MACD ved at det korte gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange gjennomsnittet. Tendensen er fortsatt svak og det korte gjennomsnittet har også brutt ned gjennom 0-linjen. I RSI har det blitt dannet lavere topper, noe som bekrefter den svake utviklingen i MACD. På den positive siden har vi fortsatt støtte fra høyere bunner.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling rio tinto aksjen 140621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kommer det langt klarere frem at kursen til Rio Tinto har beveget seg sidelengs. Ytterpunktene har vi ved den tekniske støtten ved 5381 GBX og motstanden ved 6502 GBX. Støtte og motstand i det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager har blitt testet flere ganger i denne perioden, og vi har også vært nær å få en test av støtten i det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager.

Det er ingen klare signaler for å kjøpe Tio Tinto aksjer på kort sikt. Både RSI og MACD viser en svak utvikling, og det er sannsynlig at vi kan få en test av gulvet i trendkanalen på kort sikt. Dette vil kunne føre til at vi får en lavere bunn, noe som er negativ, og da vil det være viktig å følge med på de tekniske indikatorene for å få hint om veien videre.

Rio Tinto

Multipler*

 • P/E: 13,11
 • P/B: 2,87
 • P/S: 2,84

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 16.07.21
 • Halvårsrapport: 28.07.21
 • Utbytte: 12.08.21

*Data fra TradingView pr 15.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *