Teknisk analyse av BlackBerry - 150621 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av BlackBerry – 150621

Det kan komme store kursutslag i BlackBerry aksjen. Det har nemlig blitt dannet en triangelformasjon. Les mer i vår tekniske analyse av BlackBerry aksjen.

Middelslang kursutvikling

På mellomlang sikt har BlackBerry aksjen etablert en svakt stigende trendkanal. Her skal det legges til at avstanden mellom trendgulvet og trendtaket er stor, noe som gjør at aksjen kan få store utslag. I slutten av januar toppet for eksempel aksjekursen ut på $25,10, mens den siste toppen var ved $15,88. I løpet av denne perioden har det blitt dannet flere tekniske støtter og motstander, og slik vi ser det vil disse være viktigere enn trendkanalen. Aksjen er i dag ved den tekniske støtten ved $14,04, og det har blitt dannet lavere topper. Altså har vi fått en triangelformasjon i chartet for BlackBerry aksjen.

Det korte og det lange gjennomsnittet i den tekniske indikatoren MACD krysset i slutten av mai opp over 0-linjen, noe som indikerer at aksjen er inne i en stigende trend. Nå har gjennomsnittene i MACD flatet ut, og det korte gjennomsnittet nærmer seg det lange. En crossover her vil være et salgssignal. I RSI har indikatoren brutt ned gjennom en støtte fra høyere bunner og dette kan være et tidlig tegn om at den kortsiktige stigende trenden er i ferd med å avsluttes.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling blackberry aksjen 150621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling ser vi hvordan aksjekursen til BlackBerry har testet støtten ved $14,04 og at det samtidig har blitt dannet lavere topper, noe som sammen danner en triangelformasjon. Dette er en teknisk formasjon som ikke indikerer fremtidig retning, og vi trenger derfor et brudd på enten støtten eller motstanden i formasjonen før vi kan si noe om videre retning. Et brudd på motstanden vil være et signal om å kjøpe BlackBerry aksjer, mens et brudd på støtten er et salgssignal. På oversiden har vi motstand fra taket i trendkanalen og ved $19,09. På undersiden har vi støtte ved gjennomsnittslinjen i trendkanalen og ved $11,55.

BlackBerry

Multipler*

 • P/E: -6,67
 • P/B: 5,28
 • P/S: 8,45

Selskapshendelser

 • Generalforsamling: 23.06.21
 • Kvartalsrapport Q1: 24.06.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 15.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *