Teknisk analyse av Fortum - 150621 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Fortum – 150621

Fortum aksjen viser sterk utvikling, men høyere topper i kursen og lavere topper i RSI pleier sjeldent å være et godt signal. Likevel kan det være muligheter fremover.

Middelslang kursutvikling

Fortum aksjen beveger seg innenfor en stigende trend, og kan være en av de grønne aksjene som har kommet seg best gjennom korreksjonen som ble startet med frykt for høyere inflasjon og renter. Med en P/E på litt over 10 og en utbytteyield på rundt 5 % kan dette være en av de billigste aksjene rettet mot fornybar energi, noe som naturlig nok kan holde kursen oppe. Kursen har i en lengre periode testet støtten i gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen og motstanden ved €23,48. Nå har kursen brutt opp fra disse.

MACD krysset 0-linjen i midten av mars og har i tiden etter dette vært i positivt terreng. Det har vært noen crossover, men disse har raskt blitt avkreftet. I RSI har det blitt dannet høyere bunner, noe som viser styrken i den stigende trenden. Negativt er det at vi også har fått lavere topper i RSI, samtidig som vi har høyere topper i aksjekursen. Det betyr at vi altså har fått en negativ divergens. Noe som kan være et signal om økt volatilitet fremover.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling fortum aksjetips 150621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at den tekniske støtten og motstanden ved €23,48 har vært grundig testet. Det skal tilsi at det nå er sterk støtte i denne siden aksjekursen er på oversiden av den. På samme nivå har vi nå også gjennomsnittslinjen fra trendkanalen, og vi kan se at det korte flytende gjennomsnittet også er i ferd med å nærme seg dette nivået. På oversiden har vi motstand fra de høyere toppene og taket i trendkanalen.

Akkurat nå er det ingen signaler om å kjøpe Fortum aksjer, men aksjekursen virker sterk. Samtidig ser den også ut til å være lavt priset på multipler som P/E og utbytteyield. Den negative divergensen er et negativt signal, og denne må bli enten avkreftet eller gi økt voltilitet. Et kursfall vil slik vi ser det i dag kunne være en god mulighet for å komme seg inn i aksjen på lavere kurser.

Fortum

Multipler*

 • P/E: 10,82
 • P/B: 1,51
 • P/S: 0,31

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 17.08.21
 • Kvartalsrapport Q3: 12.11.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 15.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

nine + nine =