Teknisk analyse av OBX - 210621 oslo børs anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 210621

Siden forrige analyse av OBX har det kommet en ny all time high. Indeksen har nå falt tilbake, og det kan bli en uke med mye bevegelser på Oslo Børs.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av OBX indeksen på Oslo Børs nevnte vi at både den negative divergensen og den stigende kileformasjonen var avkreftet. Det var gode nyheter, for børsen steg godt etter dette. Nå har imidlertid indeksen toppet ut, og er flatt i forhold til hvor den var når vi gjorde forrige analyse.

I chartet kan vi se at indeksen nå tester støtten i gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen. Med negativ utvikling i Asia og røde futures for de amerikanske børsene vil denne støtten bli brutt når Oslo Børs åpner. Første tekniske støtte under gjennomsnittslinjen er ved 965,27.

Den tekniske indikatoren MACD har kommet med et salgssignal i form av crossover, altså at det korte gjennomsnittet har brutt ned gjennom det lange gjennomsnittet. Videre kan vi se at RSI har reagert ned fra motstanden fra de lavere toppene. Her vil vi nok også se at støtten fra de høyere bunnene bli brutt i løpet av dagen.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

teknisk analyse av oslo børs indeks 210621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan indeksen nå tester støtten i den viktige gjennomsnittslinjen. Rett under denne har vi det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager som også har vært en viktig teknisk støtte tidligere. Videre har vi støtte ved 965,27, 933,34 og fra gulvet i den stigende trendkanalen. I første omgang ser det ut til at indeksen skal teste støtten ved 965,27. Om tiden er inne for å shorte aksjer er usikkert da indeksen allerede har falt en del fra toppen, og den stigende trenden er fortsatt intakt. Så lenge den stigende trenden er gjeldende vil beste tilnærming være å kjøpe aksjer på røde dager. Fremover vil RSI bli viktig, og det kan være at det er denne som gir første signaler om at bunnen er nådd.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 + 18 =