Teknisk analyse av NCLH - 220621 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av NCLH – 220621

Norwegian Cruise Line Holdings har utviklet seg tilnærmet flatt den siste tiden. På kort sikt kan aksjen være oversolgt, samtidig har vi fått et brudd ut av en triangelformasjon. Les mer i teknisk analyse av NCLH.

Middelslang kursutvikling

I forrige tekniske analyse av Norwegian Cruise Line aksje la vi vekt på at det kunne komme fall i kursen. Dette ble begrunnet med at det kom en del støy fra den tekniske indikatoren MACD. Kursen etablerte en ny topp etter analysen, men har siden falt tilbake under gjennomsnittslinjen i den lange trendkanalen.

Siden sist kan vi se at aksjekursen beveget seg mellom støtten ved $31,56 og motstanden ved $33,13, før den til slutt brøt ned gjennom gjennomsnittslinjen og støtten ved $31,56. Nå er det lite teknisk støtte før ved $28,98. Dermed kan det bli viktig at vi får en test og et eventuelt brudd på motstanden ved $31,56 for å unngå et større fall i kursen.

Ser vi på den tekniske indikatoren MACD ser det sannsynlig ut at vi kan få et videre fall. For kort tid siden fikk vi et salgssignal i form av en crossover. En crossover kjennetegnes av at det korte gjennomsnittet i indikatoren beveger seg ned under det lange gjennomsnittet. RSI har også begynt å peke nedover, og har kan vi få et brudd på støtten fra den høyere bunnen som ble etablert.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling nclh aksjen 220621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi tydelig se at det har blitt dannet en triangelformasjon, og at vi har fått et brudd ut på oppsiden av denne. Triangelformasjoner er formasjoner som ikke angir retning før vi har fått et brudd, så for NCLH aksjen er dette positivt. Videre kan vi se at aksjekursen tester støtten i det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager. Dette har tidligere fungert som en solid støtte og motstand.

MACD er som nevnt negativ, mens RSI kan stoppe opp ved støtten som nå testes. Dette sammen med en test av støtten fra det korte glidende gjennomsnittet kan være det som skal til for at kursen snur opp igjen. Gitt at støtten holder for RSI og aksjekurs kan dette nivået være en god kjøpsmulighet for NCLH aksjen.

NCLH

Multipler*

 • P/E: -2,52
 • P/B: 2,60
 • P/S: 314,88

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 06.08.21
 • Kvartalsrapport Q3: 09.11.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 22.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *