Teknisk analyse av Tesla - 220621 short squeeze anbefaling tips kursmål
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Tesla – 220621

Tesla aksjen har kommet kraftig ned etter å ha toppet ut i begynnelsen av året. Kan det bety at bunnen nærmer seg? Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Tesla.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av Tesla var det testen av gulvet i trendkanalen som sto i fokus. Til tross for at dette ofte kan være en god anledning til å kjøpe aksjer holdt vi oss på sidelinjen siden begge de tekniske indikatorene MACD og RSI viste tegn på svakhet. Etter vår tekniske analyse så vi at støtten i trendgulvet ikke holdt, og aksjen falt kraftig.

Aksjekursen til Tesla stoppet først opp ved den tekniske støtten på $559,99. Kursen reagerte opp fra denne og brøt gjennom motstanden ved $602,21. Kursen falt igjen tilbake under denne, men er nå på oversiden av både denne og gjennomsnittslinjen i den fallende trendkanalen.

Kort tid etter at kursen brøt opp gjennom motstanden ved $602,21 fikk vi en crossover fra den tekniske indikatoren MACD. Dette tolkes ofte som et kjøpssignal. Noe senere fikk vi også et brudd på motstanden fra de lavere toppene i chartet til RSI. Også dette blir sett på som et kjøpssignal.

Vil du investere? Les om hvordan kjøpe Tesla aksjer uten kurtasje.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling short squeeze tesla aksjen 220621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan kursen har beveget seg mellom motstanden i det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager og støtten i det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager. Samtidig har det blitt dannet høyere bunner og horisontale topper. Det betyr at vi har fått en triangelformasjon i chartet til Tesla aksjen. Dette er en formasjon som ikke angir noen retning for videre kursutvikling, og vi er derfor avhengige av et brudd på enten støtten eller motstanden i formasjonen.

Triangelformasjonen begynner å nærme seg slutten, og vi kan derfor vente oss et snarlig brudd på enten støtten som vil være et salgssignal, eller på motstanden som vil være et kjøpssignal. Både RSI og MACD har som nevnt gitt kjøpssignaler, noe som kan tyde på at vi får et brudd på oppsiden. En bekreftelse på bruddet enten fra de tekniske indikatorene eller med tre hele candlesticks på oversiden av motstanden vil bli tolket som kjøpssignaler for Tesla aksjen. Kursen har motstand ved $649,88, men formasjonen indikerer at vi kan få en test av $705,67.

Tesla

Multipler*

 • P/E: 620,55
 • P/B: 25,94
 • P/S: 16,60

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 22.07.21
 • Generalforsamling: 22.09.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 22.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

four × 3 =