Teknisk analyse av Aker Solutions - 230621 anbefaling kursmål
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Aker Solutions – 230621

Med et brudd på triangelformasjonen og reaksjon opp fra glidende gjennomsnitt og teknisk støtte kan Aker Solutions være et godt kjøp. Les mer i teknisk analyse av AKSO.

Middelslang kursutvikling

Sis vi lagde en teknisk analyse av Aker Solutions aksjen var den inne i en fallende sekundærtrend. Vi påpekte også at MACD gav flere utydelige signal som kunne sees på som støy, og at det hadde blitt dannet lavere topper i RSI. Noe annet vi skrev var at et brudd på motstanden fra de lavere toppene ville være et langsiktig kjøpssignal, og en oppjustering av Aker Solutions kursmål.

Siden siste analyse av AKSO har det blitt etablert en triangelformasjon mellom motstanden ved 15,48 kr og en støtte som begynte ved 12,15 kr i februar. Nylig fikk vi et brudd opp gjennom motstanden, og dette er et signal om at vi kan forvente oss videre oppgang. Taket i formasjonen som nå fungerer som en støtte har også blitt testet.

MACD har nylig kommet med en crossover, ved at det korte gjennomsnittet har brutt ned gjennom det lange. Begge gjennomsnittene er fortsatt på oversiden av 0-linjen, og falltakten har begynt å avta. Det kan bety at vi får en ny crossover som da vil bekrefte den stigende trenden. RSI har siden begynnelsen av juni falt tilbake. Nylig har RSI testet støtten fra de høyere bunnene som er etablert. Det kan være et tidlig tegn om videre oppgang.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling akso kursmål 230621
Charts fra TradingView.

I løpet av vinteren og våren har både det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager og det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager blitt testet. Nylig gjorde kursen et brudd på gjennomsnittslinjen i trendkanalen, men falt siden tilbake. Kursen ble så stoppet av støtten ved 15,48 kr i taket av triangelformasjonen og det korte glidende gjennomsnittet. Aksjekursen har nå reagert noe opp fra disse.

Aksjekursen er på undersiden av gjennomsnittslinjen i den lange trendkanalen, noe som er et signal om at aksjen kan være oversolgt. RSI er også rett over 50 poeng, etter å ha reagert opp fra støtten fra de høyere bunnene. Dette kan være signaler om at kursen skal videre opp. Det som blir viktig å følge med på er MACD som har gitt en crossover. Får vi en ny crossover vil dette være en bekreftelse på den stigende trenden og bør være en god anledning til å kjøpe Aker Solutions.

Aker Solutions

Multipler*

 • P/E: -10,16
 • P/B: 1,01
 • P/S: 0,33

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 15.07.21
 • Kvartalsrapport Q3: 27.10.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 23.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

7 + 9 =