Teknisk analyse av Xpeng - 230621 kursmål short squeeze
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Xpeng – 230621

Xpeng aksjen har falt kraftig fra toppen, men har nå brutt ut av den fallende trenden. Indikatorene gir hint om at det kan komme et kursfall, men det er ting som tyder på at det kan være en kjøpsmulighet.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av Xpeng aksjen la vi vekt på at RSI hadde vendt ned etter å ha testet motstanden fra de lavere toppene i chartet for den tekniske indikatoren. Videre nevnte vi at det hadde kommet en del støy fra MACD, slik at man ikke burde legge for mye vekt på kjøpssignalet denne indikatoren hadde gitt. Et death cross fra de glidende gjennomsnittene gjorde oss også avventende til aksjen.

I tiden etter vår analyse av Xpeng aksje brøt kursen ned gjennom den viktige støtten ved $30,26. Fallet stoppet ikke før kursen nådde den tekniske støtten ved $23,98. Siden har aksjekursen tatt fart og brutt gjennom flere tekniske motstander, men ser ut til å ha stoppet opp mellom den tekniske støtten ved $38,01 og motstanden ved $47,96.

MACD gav et tidlig kjøpssignal i form av en crossover, altså at det korte gjennomsnittet brøt opp over det lange gjennomsnittet. Nå er vi i ferd med å få en ny crossover ved at det korte gjennomsnittet går under det lange gjennomsnittet. Dette kan enten føre til at vi får et salgssignal, eller vi kan få en bekreftelse forutsatt at det korte gjennomsnittet igjen beveger seg over det lange gjennomsnittet uten at noen av dem går under 0-linjen.

RSI har brutt opp gjennom motstanden fra de lavere toppene vi nevnte i forrige tekniske analyse. Dette er et godt tegn, men samtidig har det blitt dannet lavere topper i RSI samtidig som vi har fått høyere topper i chartet for aksjekursen. Dette er en negativ divergens, en liten en riktignok, men likevel et tegn på at vi kan vente oss økt volatilitet.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling xpeng aksje 230621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling med candlesticks kan vi se at både det korte og det lange glidende gjennomsnittet på 20 og 100 dager har fungert som viktige tekniske støtter og motstander. Videre kan vi også se at vi har fått et langsiktig kjøpssignal i form av et golden cross, altså at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet.

På lang sikt ser det lovende ut for Xpeng aksjen, men i det korte bildet er det viktig å huske på at MACD er i ferd med å danne en crossover. Videre har vi også en liten negativ divergens mellom aksjekursen og RSI. Dette kan bety at vi kan få kursfall. I første omgang vil dette kunne være ned til støtten ved $38,01 eller det korte glidende gjennomsnittet. Gitt det positive bildet for lang sikt vil et kursfall kunne være en god anledning til å kjøpe Xpeng aksjer.

Xpeng

Multipler*

 • P/E: -58,39
 • P/B: 6,18
 • P/S: 15,33

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport:
 • Kvartalsrapport:
 • Utbytte:

*Data fra TradingView pr 23.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

6 − 1 =