Teknisk analyse av Google - 240621 kursmål aksjer anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Google – 240621

Vil en negativ divergens mellom aksjekursen og de tekniske indikatorene MACD og RSI snu den sterke trenden eller gi en kjøpsmulighet? Les mer i teknisk analyse av Google aksjen.

Middelslang kursutvikling

En dobbel toppformasjon som ble bekreftet av RSI var noe av det vi la vekt på i forrige tekniske analyse av Google. Dobbel toppformasjon er en vendeformasjon, noe som betydde at vi kunne forvente nedgang. Til tross for vendeformasjonen var vi positive til aksjen og mente at det kursfall kunne benyttes til å kjøpe aksjen.

I tiden etter vår tekniske analyse falt kursen ned under gjennomsnittslinjen i den lange stigende trendkanalen. Vi fikk også en test av den tekniske støtten ved $2249,68. Kursen reagerte så opp fra denne og gjennomførte en grundig test av motstanden ved $2429,89. Nå har aksjekursen dannet en ny topp.

I slutten av mai fikk vi en ny bekreftelse på den stigende trenden fra MACD. Nå har det korte gjennomsnittet igjen brutt ned gjennom det lange gjennomsnittet, men det gjenstår å se om dette blir en ny bekreftelse på trenden eller om det er et salgssignal. Noe som kan tyde på at det er et salgssignal er at den siste toppen i MACD er på et lavere nivå enn den forrige, og aksjekursen er på et høyere nivå enn den forrige toppen. Altså har vi en negativ divergens.

Negativ divergens har vi også mellom aksjekursen og den tekniske indikatoren MACD. Det har blitt dannet en motstand etter at vi har fått en lavere topp i RSI. Indikatoren peker opp, så det er muligheter for at den negative divergensen blir avkreftet. Dersom dette ikke skjer vil det være sjanser for økt volatilitet fremover.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling google aksjer 240621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager har vært en viktig støtte for Google aksjen. Dette gjennomsnittet er nå helt oppe ved den tekniske støtten på $2429,89. Det betyr at det er en sterk tekniske støtte i dette området. Det kan komme godt med dersom den negative divergensen skulle materialisere seg.

Fremover vil det være viktig å følge med på RSI og MACD for å se om den negative divergensen blir avkreftet eller bekreftet, og om trenden bli bekreftet. Den lange trenden er fortsatt stigende, så en dip vil kunne være en god anledning til å kjøpe Google aksjer. Faller kurser ned mot det korte glidende gjennomsnittet kan det være et godt nivå for inngang.

Kjøp Google aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser
 • Fractional shares

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Google

Multipler*

 • P/E: 33,85
 • P/B: 7,42
 • P/S: 8,68

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 30.07.21
 • Kvartalsrapport Q3: 29.10.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 24.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: