Teknisk analyse av Nikola - 240621 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Nikola – 240621

Er det på tide å bli bull på Nikola? En triangelformasjon kan sende kursen ut av den fallende trendkanalen. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Nikola aksjen.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av Nikola skrev vi at det ble etablert høyere bunner i den tekniske indikatoren MACD, og at dette kunne være et signal om av vi var i ferd med å få en bunn i kursutviklingen. Vi hadde også en motstand fra lavere topper i RSI som vi trengte å få brutt.

Siden forrige analyse har Nikola kurs testet motstanden i gjennomsnittslinjen av den fallende trendkanalen, og brutt opp gjennom denne. Videre har det blitt dannet en triangelformasjon. Her har det også kommet et brudd på taket eller motstanden, noe som er et signal om videre oppgang. Potensialet fra denne formasjonen tilsier at vi kan få en test av taket i den fallende trendkanalen.

MACD har vært positiv etter at vi fikk en crossover i midten av april. I midten av juni falt det korte snittet ned gjennom det lange i en ny crossover, men siden det korte gjennomsnittet nå bryter opp gjennom det lange gjennomsnittet er ikke dette et salgssignal. Det er en bekreftelse av den stigende trenden. RSI har brutt motstanden, og det er etablert høyere bunner. Dette bekrefter også den stigende trenden for Nikola aksjen.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling nikola aksjen 240621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager fungerte som en motstand i midten av mai. Kursen har nå brutt gjennom dette og det fungerer derfor nå som en teknisk støtte. Det lange glidende gjennomsnittet fungerte som en motstand og sendte kursen ned i begynnelsen av juni. Her begynte også kursen å danne triangelformasjonen. Kursen har nylig testet motstanden i det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager, men har reagert ned.

Den stigende trenden er bekreftet av både MACD og RSI. Samtidig har Nikola kursen sterk motstand fra det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager og fra taket i den fallende trendkanalen. Potensialet fra triangelformasjonen tilsier at vi kan få en test av taket i trendkanalen. Et brudd på denne motstanden vil føre til at chartet ser veldig positivt ut for Nikola aksjen på lang sikt.

Nikola

Multipler*

 • P/E: -13,59
 • P/B: 7,79
 • P/S: 197528,82

Selskapshendelser

 • Generalforsamling: 30.06.21
 • Kvartalsrapport Q3: 09.11.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 24.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

20 + nine =