Teknisk analyse av Orkla - 240621 aksje analyse
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Orkla – 240621

Orkla aksjen har nå fått bekreftet den stigende trenden med et golden cross. Samtidig kan vi få et dip på kort sikt. Les om det kan være en kjøpsmulighet.

Middelslang kursutvikling

Når vi lagde den forrige analysen av Orkla la vi vekt på at RSI og MACD gav motstridende signaler. I tillegg hadde vi en rektangelformasjon i chartet. Dette er en formasjon som ikke angir retning, og dermed trengte vi et brudd på enten motstanden eller støtten før vi kunne si noe om videre kursutvikling. Det vi viste var at vi kunne forvente oss store kursutslag. Bruddet på rektangelformasjonen kom på motstanden, og siden har aksjen trendet oppover.

Vi fikk et kraftig løft etter bruddet på motstanden i rektangelformasjonen, men kursen møtte motstanden fra de lavere toppene i chartet. Dette fikk kursen til å reagere ned til støtten ved 83,90 kr hvor vi fikk en høyere bunn. Fra dette nivået har aksjen nå beveget seg jevnt og trutt opp over den tidligere motstanden ved 87,64 kr som nå fungerer som en støtte.

I MACD kan vi se at det har kommet en crossover. Om dette er et salgssignal eller om vi får en ny crossover hvor det korte gjennomsnittet beveger seg over det lange, og dermed bekrefter den stigende trenden gjenstår å se. I RSI har vi både høyere bunner og høyere topper, noe som er positivt. RSI har testet støtten fra de høyere bunnene, og vi kan få en ny test av denne.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

orkla aksje analyse 240621
Charts fra TradingView.

Med candlesticks kan vi i chartet for kortsiktig kursutvikling se at både gulv og tak i den nye stigende trendkanalen har blitt testet flere ganger. Dette gir en styrke i støtte og motstand. Nylig hadde vi en test av trendgulvet, og dette førte til et kraftig løft i kursen. Vi fikk et brudd på motstanden ved 87,64 kr, men kursen ble stoppet av gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Videre kan vi også se at vi har fått et golden cross, altså at det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager har brutt opp over det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager. Dette er et langsiktig kjøpssignal.

MACD har gitt en crossover, men dersom det korte gjennomsnittet igjen bryter opp over det lange vil dette være en bekreftelse på den stigende trenden. I Orkla aksje analyse ser vi også at det er åpent for at RSI skal teste støtten fra de høyere bunnene. Det vil bli viktig å følge med på disse indikatorene, får vi et kursfall, og deretter en bedring i disse vil det kunne være en god mulighet for å kjøpe Orkla aksjen.

Kjøp Orkla aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser
 • Fractional shares

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Orkla

Multipler*

 • P/E: 19,18
 • P/B: 2,36
 • P/S: 1,86

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 15.07.21
 • Kvartalsrapport Q3: 29.10.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 24.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: