Teknisk analyse av Amazon - 250621 kursmål
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Amazon – 250621

En dobbel topp og svakere utvikling i de tekniske indikatorene RSI og MACD kan føre til et fall for Amazon aksjen på kort sikt. Det kan gi en god kjøpsmulighet.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av Amazon la vi vekt på den negative tendensen i MACD og RSI, og at vi kunne forvente oss svak utvikling på kort sikt. Videre nevnte vi igjen at en svak periode eller kursfall kunne være en god anledning til å kjøpe aksjer i Amazon.

Fra midten av mai har aksjekursen gjennomført flere tester av støtten og motstanden ved $3217,34. I begynnelsen av juni fikk vi et brudd opp gjennom denne, og denne oppgangen har sendt aksjen til motstanden fra siste all time high. Kursen har nå reagert ned etter å ha konsolidert i en kort periode. Her har vi også fått en liten dobbel topp, noe som kan bety at vi kan få et trendskifte.

MACD ga tidlig en bekreftelse på bruddet av motstanden ved $3217,34. Den tekniske indikatoren er fortsatt positiv, men som vi kan se er stigningstakten på gjennomsnittene avtagende. På kort sikt kan vi få en crossover som enten kan bekrefte den stigende trenden, eller gi oss et salgssignal

Utviklingen i den tekniske indikatoren RSI har vært fin den siste tiden. Det har blitt dannet høyere topper og bunner, noe som tyder på at oppgangen den siste tiden har hatt god styrke. RSI har nå begynt å peke nedover, noe som kan bety at vi får en ny test av støtten fra de høyere bunnene.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling amazon aksje 250621
Charts fra TradingView.

I begynnelsen av den kortsiktige stigende trenden kan vi se at aksjekursen til Amazon testet støtten fra det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager. I tiden etter dette er det derimot det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager som har vært en viktig støtte og motstand. Vi kan også se at støtte og motstand i gjennomsnittslinjen har blitt testet flere ganger.

Som nevnt har vi en dobbel topp, i tillegg ser både RSI og MACD ut til å toppe ut. Det betyr at vi på kort sikt kan få et kursfall. Fortsatt ser kursutviklingen lovende ut på lengre sikt, noe som betyr at et fall kan være en god anledning til å investere i Amazon. Nivåer hvor kjøp av aksjen kan vurderes på er ved støtten på $3401,80 og ved det korte glidende gjennomsnittet. Vi tror det kan være en fordel å følge med på RSI og MACD for å få bekreftelse på at støtten holder eller gir etter.

Amazon

Multipler*

 • P/E: 65,63
 • P/B: 16,82
 • P/S: 4,15

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 30.07.21
 • Kvartalsrapport Q3: 29.10.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 25.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

seven − 3 =