hva er ESG aksjer eksempler kjøpe investere tips anbefaling
Nyttige tips

ESG aksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe ESG aksjer.

ESG aksjer

Kjøpe Tomra aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tips tekniske analyser
Kjøpe ABB aksjer uten kurtasje kursutvikling tekniske analyser kursmål anbefalinger
kjøpe irobot aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tekniske analyser kursutvikling
Kjøpe Vestas Wind Systems aksjer uten kurtasje tekniske analyser kursmål anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Iberdrola aksjer uten kurtasje i norge
Kjøpe Nvidia aksjer Teknisk analyse av Nvidia aksje aksjen aksjer analyser logo

Kjøpe ESG aksjer uten kurtasje

ESG er en forkortelse for Environmental, Social og Governance, og har blitt et mål for hvordan bedrifter bør drives. For eksempel bør de ikke forurense, de må ta hensyn til omgivelsene de driver i, og selskapet må ledes på en slik måte at både de ansatte og investorenes interesser ivaretas. I løpet av de siste årene har ESG aksjer gitt god avkastning. Det har gjort at de er populære investeringer. Det finnes ESG aksjer på strengt tatt alle børser, og for å få tilgang til de beste aksjene bør du velge en megler som gir deg tilgang til markedene. eToro er et godt alternativ som gir deg kurtasjefri aksjehandel på 16 av de viktigste børsene. Med mulighet for handel med mer enn 2000 aksjer kan du finne de beste ESG aksjene.

Å ikke betale kurtasje betyr at du kan spare penger som du heller kan investere i aksjer med høy ESG score, noe som igjen kan gi deg bedre avkastning. eToro er også en trygg og sikker nettmegler som er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra Finanstilsynet i Norge. Alle innskudd og plasseringer i aksjer og ETF-er er også forsikret opptil 1 million euro. Med et minsteinnskudd på $200, noe som er litt under 2000 kr, er eToro en god løsning for aksjehandel for nybegynnere. Som kunde får du tilgang til analyser på utvalgte aksjer, gratis realtidskurser og et eget program for teknisk analyse. Dermed er dette også en god løsning for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du ESG aksjer – steg for steg

En av de viktigste fordelene med eToro er at du ikke betaler kurtasje når du kjøper aksjer. En annen viktig fordel er at du kan kjøpe fractional shares eller deler av en aksje. Dette gjør at flere kan investere i aksjer med høy kurs, og over tid spare seg frem til å eie en hel aksje uten å gå glipp av kursoppgang eller utbytter. Fremgangsmåten for å kjøpe fractional shares er den samme som for å kjøpe hele aksjer, og vi viser deg hvordan du kan gjøre dette. Som regel tar det bare noen få minutter fra du begynner på registreringen til du kan kjøpe dine første aksjer med høy ESG score.

1: Besøk eToro

Før du kan begynne med ESG investeringer må du åpne en konto på eToro. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. eToros nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk, noe som betyr at du kan vente deg en god brukeropplevelse. Nettsiden har også et enkelt og brukervennlig design, slik at du ikke trenger å bruke mye tid på å venne deg til den.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på Bli med nå. Du får nå frem et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller velge å bruke innlogging med din Facebook- eller Google-konto. Når du har valgt metoden du vil ha og aktivert den er din konto registrert og du er logget inn.

Nå som du er logget inn kan du trykke på Fullfør profil for å åpne skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Til slutt kan du sikre din konto ved å verifisere den. Det gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet er som nevnt $200 eller litt mindre enn 2000 kr. Maks innskudd går fra $5500 og oppover, og avhenger av hvilken betalingsmetode du bruker til innskudd. Vil du komme raskt mulig i gang med investeringer kan du gjøre innskudd med VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte overføringer. Dermed kan du kjøpe aksjer med en gang. Et annet alternativ er å gjøre en bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før pengene er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp ESG aksjer

For å kjøpe aksjer med høy score på Environmental, Social og Governance må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke på selskapsnavnet eller tickeren til aksjen, og så trykke på Handle i søkeresultatet. Fra søkeresultatet kan du også trykke deg inn på siden hvor du finner informasjon og nøkkeltall fra selskapet, kursoversikt, analyser dersom aksjen er dekket, og programmet for tekniske analyser.

I ordreskjemaet skriver du inn summen du vil investere dersom du vil ha fractional shares, eller antallet hele aksjer du vil kjøpe i selskapet. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Dersom børsen aksjen omsettes på er åpen vil din ordre bli utført umiddelbart. Dine aksjer vil så bli lagt til i din portefølje slik at du enkelt kan følge med på kursutviklingen og avkastningen. Utbytter vil bli utbetalt til din eToro-konto.

ESG aksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe ESG aksjer?

Som vanlige aksjer omsettes disse på børs, og du vil derfor trenge en nettmegler som gir deg tilgang til de viktigste børsene i verden. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe ESG aksjer uten å betale kurtasje.

Hvilker typer ESG aksjer finnes det?

ESG er en forkortelse for Environmental, Social og Governance, og dette er derfor en veldig omfattende kategori med aksjer som kan finnes i de fleste sektorer. Ofte vil du finne selskaper som driver med fornybar energi eller teknologi på listen over ESG aksjene.

Hva er eksempler på ESG aksjer?

På vår side har vi laget en oversikt over aksjer som scorer høyt på ESG målene. Listen er langt fra komplett, men kan være til hjelp dersom du ønsker å investere i aksjer med høy ESG score. Du kan også kjøpe aksjene uten kurtasje.

Er ESG aksjer en god investering?

I løpet av de siste årene har denne typen selskaper gitt god avkastning. Det er også forventet at de kan komme til å gi god avkastning i tiden fremover. Som med andre aksjer er det et godt tips å investere i flere selskaper for å spre risiko.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *