Teknisk analyse av OBX - 030721 oslo børs kursmål analyser anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 030721

OBX indeksen på Oslo Børs har beveget seg sidelengs mellom en teknisk støtte og motstand den siste tiden. Nå har vi en triangelformasjon som kan sette fart på indeksen.

Middelslang kursutvikling

I forrige tekniske analyse av OBX indeksen på Oslo Børs la vi vekt på at indeksen testet den tekniske støtten fra gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Videre var de tekniske indikatorene RSI og MACD negative. Tilnærmingen vi forholdt oss til var å kjøpe aksjer på råde dager siden den lange stigende trenden fortsatt var intakt.

Styrken i trendkanalens gjennomsnittslinje har vist seg å være sterk. Siden sist har denne igjen blitt testet. Vi har også fått en ny test av motstanden ved 1014,36. De horisontale toppene og høyere bunnene har nå dannet en triangelformasjon. Denne typen tekniske formasjon angir ikke retning for videre kursutvikling, og vi vil derfor trenge et brudd på enten støtten eller motstanden før vi kan si noe om videre retning.

I den tekniske indikatoren MACD kan vi se at det har blitt dannet lavere topper siden november 2020. Dette har gitt oss en negativ divergens. Det korte gjennomsnittet beveger seg nå på undersiden av det lange gjennomsnittet. Her kan den negative utviklingen enten fortsette, eller vi får et brudd opp gjennom det lange gjennomsnittet, noe som vil bekrefte den stigende trenden.

RSI etablerte en høyere bunn kort tid etter vi slapp forrige analyse av hovedindeksen på Oslo Børs. Denne støtten ble også testet forrige uke. Siden januar har det også blitt etablert lavere topper i RSI. Dette sammen med høyere topper i indeksen gir oss en negativ divergens. Dette er et signal om at vi kan få høyere volatilitet.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling oslo børs hovedindeksen teknisk analyse obx 030721
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling for OBX indeksen kan vi se at det er motstanden ved 1014,36 og støtten fra gjennomsnittslinjen som gjelder. Vi kan også se at indeksen har vært nede å testet støtten fra det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager. Dette ble kun testet intradag, noe som kommer frem når vi ser på chartet med candlesticks.

Neste uke er det triangelformasjonen som vil være avgjørende. Et brudd på motstanden av formasjonen vil være et signal om å kjøpe aksjer. Potensialet fra formasjonen er oppgang til ca 1050. Dette kan også føre til et brudd på motstanden i RSI og MACD, noe som vil gi et mer langsiktig kjøpssignal. Får vi derimot et brudd ned gjennom støtten vil dette være et salgssignal. Vi kan i så fall forvente nedgang til 965 hvor vi har en teknisk støtte.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × five =