Kjøpe solenergi aksjer uten kurtasje investere investering eksempler
Nyttige tips

Solenergi aksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe solenergi aksjer.

Solenergi aksjer

Kjøpe Daqo New Energy aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Shoals Technologies Group aksjer uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe SMA Solar Technology aksjer uten kurtasje investere tekniske analyser kursmål kursutvikling
Kjøpe Scatec aksjer uten kurtasje investere kursmål kursutvikling tekniske analyser anbefalinger tips
Kjøpe Sunnova Energy International aksjer uten kurtasje tekniske analyser kursmål anbefalinger kursutvikling tips
Kjøpe SolarEdge Technologies aksjer uten kurtasje investering kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe Sunrun Inc aksjer uten kurtasje investering kursmål kursutvikling tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe Canadian Solar aksjer uten kurtasje kursmål investering kursutvikling tekniske analyser anbefalinger
Kjøpe Enphase Energy aksjer uten kurtasje investering kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
1 Kjøpe First Solar aksjer uten kurtasje investering kursmål tekniske analyser kursutvikling anbefalinger
Kjøpe Xinyi Solar Holdings aksjer uten kurtasje kursmål kursutvikling investering anbefalinger tekniske analyser

Kjøpe solenergi aksjer uten kurtasje

Energien vi får fra sol i dag tilsvarer rundt 2 % av all elektrisitet vi forbruker. I 2030 er det forventet at 20 % av elektrisiteten vi forbruker kommer fra solceller. Det er også forventet at levetiden på solcellene er høyere enn hva vi regner med i dag, videre er det også sannsynlig at effektiviteten til solcellene holder seg bedre. Dette gjør at investering i solenergi aksjer kan gi god avkastning i tiden fremover.

Når du skal investere i solenergi kan dette gjøres på to måter. Du kan enten kjøpe solenergi ETF eller du kan investere i enkeltaksjer. I denne artikkelen fokuserer vi på enkeltaksjer. Det er notert solenergiselskaper på Oslo Børs, men dette er bare et lavt antall sammenlignet med de solenergi aksjene du kan kjøpe på utenlandske børser. Når du skal velge megler er det derfor viktig å velge en som gir deg tilgang til handel på utenlandske børser. Det er noe de fleste norske meglere og banker gjør, men dette kan bli dyre løsninger siden du må betale kurtasje.

Et godt alternativ er eToro som tilbyr kurtasjefri handel på 16 av de viktigste børsene i verden. eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra Finanstilsynet i Norge, og alle innskudd og investeringer i aksjer er forsikret opptil 1 million euro. Dermed er dette også et trygt og sikkert valg. Det minste innskuddet er på $200, noe som gjør investering i solenergi aksjer tilgjengelig for flere. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse er eToro også et godt alternativ for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser
 • Fractional shares

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Slik kjøper du solenergi aksjer – steg for steg

Med tilgang til 16 av de viktigste børsene kan du investere i mer enn 2000 aksjer. Du kan også kjøpe solenergi aksjer som er notert på de ulike børsene, noe som kan gi deg en bedre risikodiversifisering. Du kan også kjøpe fractional shares eller deler av aksjer, noe som betyr at eToro gjøre investering i aksjer med høy kurs åpent for flere. Fremgangsmåten for å kjøpe hele aksjer eller fractional shares i selskaper som driver med solenergi er den samme, og vi skal nå gå gjennom denne steg for steg. Normalt tar det kun noen få minutter fra du begynner på registreringen til du kan kjøpe dine første aksjer i selskaper som driver med solkraft.

1: Besøk eToro

Før du kan investere i solenergi aksjer uten kurtasje må du registrere deg som bruker på eToro. Selve registreringen er gratis, og som nevnt får du tilgang til gratis realtidskurser og et program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan starte på registreringen kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser
 • Fractional shares

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du ønsker å ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto til innloggingen. Når du har valgt og aktivert metoden er din konto registrert og du er logget inn.

Nå går du videre ved å trykke på Fullfør profil. Det åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Neste trinn er å svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ikke noe krav om forkunnskaper eller erfaring for å investere i aksjer. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak fra din eToro-konto.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet er på $200 eller i underkant av 2000 kr. Dette sammen med kurtasjefri handel gjør at eToro er et bra alternativ for nye investorer som vil bygge opp en portefølje over tid. Maks innskudd går fra $5500 og oppover avhengig av betalingsmetode. Vil du komme raskt i gang med investering i solenergi aksjer uten kurtasje kan du gjøre innskudd med en av betalingsmetodene som har direkte overføring. Det er VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer og Trustly. Du kan også gjøre en bankoverføring, men det kan da ta opptil 5 virkedager før pengene er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp solenergi aksjer

Når du skal kjøpe aksjer i selskaper som driver med solenergi uten kurtasje må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke på enten navnet eller tickeren til selskapet, og så trykke på Handle i søkeresultatet. Trykker du på selskapslogoen i søkeresultatet får du frem mer informasjon og nøkkeltall fra selskapet, kursoversikt og programmet for tekniske analyser.

Dersom du vil kjøpe fractional shares skriver du inn summen du vil investere i ordreskjemaet. Vil du heller kjøpe hele aksjer oppgir du antall aksjer du vil ha. Når du har oppgitt sum eller antall aktiverer du din ordre ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen er åpen vil din ordre bli utført umiddelbart. Dine aksjer legges så automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering.

Solenergi aksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe solenergi aksjer?

Det avhenger av hvilken børs aksjen er notert på. På vår side viser vi deg hvordan du kan kjøpe aksjer i solenergiselskaper uten kurtasje. Med denne metoden får du tilgang til 16 av de viktigste børsene i verden, og et stort antall solenergi aksjer.

Hvilker typer solenergi aksjer finnes det?

Vi kan grovt skille mellom produsenter av solenergi, altså selskaper som driver solcelleparker, og leverandører til disse. På vår side kan du se eksempler på solenergi aksjer og hvordan du kan kjøpe aksjene uten å betale kurtasje.

Er solenergi aksjer en god investering?

I dag er 2 % av elektrisiteten vi forbruker fra solceller. Det er ventet at dette skal øke til 20 % i 2030. Altså kan denne sektoren stå foran en stor vekst. Det betyr at investering i solkraft kan gi god avkastning i tiden fremover.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: