Teknisk analyse av OBX - 170721 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 170721

Hovedindeksen på Oslo Børs tester støtten fra et glidende gjennomsnitt. Sist vi fikk et brudd på støtten fra denne falt OBX med mer enn 7 %.

Middelslang kursutvikling

I den siste analysen av hovedindeksen på Oslo Børs skrev vi at vi hadde signaler om at vi kunne få økt volatilitet. Volatiliteten har uteblitt, men vi har fortsatt den samme usikkerheten fra de tekniske indikatorene.

I forrige uke fikk vi et brudd på motstanden ved 1014,36, men dette ble ikke etablert, og senere fikk vi en ny test av støtten fra gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen. Her har vi nå fått et brudd, men dette er ikke etablert. Triangelformasjonen vi har hatt tidligere er nå avkreftet.

I RSI har vi hatt en negativ divergens mellom indikatoren og OBX indeksen siden januar 2021. Siden midten av juni har det også kommet lavere topper, noe som har gitt en ny negativ divergens. RSI er nå nede ved et støttenivå fra tidligere bunner.

Den negative utviklingen på kort sikt kan vi også se i MACD. Det korte gjennomsnittet er på undersiden av det lange etter at vi fikk en crossover i midten av juni. Det korte gjennomsnittet har gjort flere forsøk på å bryte opp over det lange. Så langt har det ikke klart dette.

Bollinger Bands viser også at vi kan stå ovenfor økt volatilitet. De to ytterbåndene beveger seg fortsatt nær gjennomsnittslinjen i den tekniske indikatoren.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling hovedindeksen oslo børs 170721
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan hovedindeksen på Oslo Børs har testet og brutt opp av motstanden ved 1014,36, for så å falle tilbake. Vi har fått en ny teknisk støtte ved 991,11.

Hovedindeksen for Oslo Børs er nå helt nede ved det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager og tester støtten fra dette. Det vil være viktig at dette holder. Sist vi fikk et etablert brudd på det korte gjennomsnittet fikk vi en korreksjon på over 7 %. Det skjedde i oktober 2020. Får vi et tilsvarende fall i dag vil det sende hovedindeksen ned til 928 poeng. I dette området har vi sterk støtte ved 933 og ved 915.

Advance Decline Line har nå brutt ned gjennom støtten. At denne indikatoren er fallende viser at det er flere aksjer som faller i verdi enn aksjer som stiger i verdi. Dette er et tegn på svakhet for hovedindeksen på Oslo Børs.

Vi mener det vil være viktig å følge med på MACD og RSI fremover. MACD viser en svak utvikling ved at det korte gjennomsnittet er på undersiden av det lange gjennomsnittet. RSI er også nede ved en støtte, og et brudd på denne vil være et salgssignal.

Det aller viktigste vil være at det korte gjennomsnittet på 20 dager holder. Får vi et brudd på dette har vi et signal om at videre utvikling for OBX indeksen på kort sikt vil være negativ.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − 8 =