Teknisk analyse av OBX - 240721 oslo børs anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 240721

Forrige uke ble som forventet spennende. Uken ble startet med et kraftig fall, men OBX viste styrke og hentet seg delvis inn. Les mer om veien videre i vår tekniske analyse av OBX indeksen.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av Oslo Børs la vi vekt på at de tekniske indikatorene RSI, MACD og A/D viste svakere utvikling. Vi nevnte også at hovedindeksen på Oslo Børs var helt nede ved det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager, og at et brudd på dette kunne gi oss en korreksjon i det korte bildet. På lengre sikt kunne dette være en god anledning til å kjøpe aksjer notert på Oslo Børs.

Uken etter vi hadde sluppet vår analyse startet med et kraftig fall for OBX indeksen. Vi fikk et brudd på støtten fra det korte glidende gjennomsnittet, gjennomsnittslinjen i trendkanalen og den tekniske støtten ved 965. Kursen har senere reagert opp igjen, og er nå på oversiden av støtten ved 965.

I chartet for den tekniske indikatoren RSI har vi fått lavere topper. Dette er et signal om at tendensen til OBX er svak. Ukens kursfall førte også til at RSI brøt ned gjennom støtten fra de høyere bunnene. Dette er også et tegn på svakhet.

Det ser ikke så mye bedre ut når vi ser på MACD. Her har tendensen vært fallende, og det korte gjennomsnittet er nå rett ved 0-linjen. Et brudd på denne vil være et signal om at den stigende trenden på kort sikt er over. Det kan enten gi oss en periode med konsolidering eller et videre fall.

OBX indeksen er nå på undersiden av gjennomsnittet i Bollinger Bands. Vi kan også se at de ytre båndene har utvidet seg, noe som er et signal om at vi kan være i en periode med høyere volatilitet. Vi nevnte i forrige analyse av dette var ventet på grunn av den lille avstanden mellom de ytre båndene i den tekniske indikatoren.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling oslo børs teknisk analyse anbefaling aksjetips 240721
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan det ble etablert en bunn ved 975, og at indeksen etter å ha etablert denne reagert opp. Bunnen ved 975 vil nå fungere som en teknisk støtte for hovedindeksen på Oslo Børs. Indeksen er fortsatt på undersiden av gjennomsnittslinjen i trendkanalen, noe som kan være et signal om at indeksen er oversolgt.

OBX indeksen har brutt opp over gjennomsnittet på 20 dager, men dette bruddet er ikke etablert, og det er sannsynlig at vi kan få en ny test av dette. Som nevnt i forrige tekniske analyse er dette et viktig gjennomsnitt som har fungert som støtte over lengre tid. Et brudd ned igjen kan starte en korreksjon.

I Advance/Decline Line kan vi se at det har blitt dannet en lavere topp. Dette er et signal som er bearish.

Fremover vil det være viktig å følge med på det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager. Får vi etablert et brudd opp vil dette være et signal om videre oppgang. Et brudd ned vil derimot kunne føre til at vi får en ny test av støtten ved 975. På lengre sikt er trenden fortsatt positiv og stigende. Røde dager og eventuelle korreksjoner kan derfor brukes til å kjøpe aksjer på Oslo Børs.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 − eight =