Teknisk analyse av Dow Inc - 020821 aksjer kursmål teknisk analyse
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Dow Inc – 020821

Dow Inc er kjent for å være en av de beste utbytteaksjene. Er fallet vi har hatt den siste tiden en kjøpsmulighet? Les mer i teknisk analyse av Dow Inc aksjen.

Middelslang kursutvikling

Dow Inc aksjen har beveget seg innenfor en lengre stigende trend siden midten av mars 2020. Etter at kursen toppet ut i mai og juni har vi nå fått ett brudd ut av denne stigende trenden. Dette er i første omgang et signal om sidelengs utvikling. Kursen testet støtten ved $57,73, og har nå reagert opp fra denne. Vi har også fått brudd på motstanden ved $61,20. Denne fungerer nå som en teknisk støtte for Dow Inc aksjekursen.

Ser vi på den tekniske indikatoren MACD har denne vært negativ etter at aksjekursen toppet ut. Vi har nå fått et kjøpssignal ved at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet i en crossover. Klarer gjennomsnittene å bryte opp over 0-linjen vil dette være en bekreftelse på stigende trend.

I RSI har vi hatt en motstand fra lavere topper. Denne er nå brutt, noe som også er et kjøpssignal. Samtidig er det også lavere bunner i RSI chartet, noe som gjør at vi ikke vil vektlegge denne for mye.

Den tekniske indikatoren Bollinger Bands har nylig hatt en squeeze, noe som gav påfølgende volatilitet. Ser vi på utviklingen over tid ser det ikke ut til at potensialet fra denne er tatt ut. Dermed kan vi få økt volatilitet fremover.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

teknisk analyse av dow inc 020821 kortsiktig kursutvikling
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling for Dow Inc kan vi se at det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager ble grundig testet. Her fikk vi også en rektangelformasjon mellom det korte gjennomsnittet og den tekniske støtten ved $61,20. Kursen falt i ettertid ned til $57,73, noe som tok ut mesteparten av potensialet fra den tekniske formasjonen. Aksjekursen til Dow Inc aksjen som er del av The Dogs of the Dow er nå i ferd med å teste motstanden fra det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager.

Dow Inc er kjent for å være en god utbytteaksje, og er jevnlig del av The Dogs of the Dow som er listen over de beste amerikanske utbytteaksjene. Slik vi ser det kan denne dippen være en god anledning til å kjøpe Dow Inc aksjen. Men, det kan være lurt og avvente til vi har fått ett brudd opp gjennom det korte glidende gjennomsnittet. Dette vil være en bekreftelse på at korreksjonen i aksjekursen er over for denne gang.

Dow Inc

Multipler*

 • P/E: 11,41
 • P/B: 2,98
 • P/S: 1,00

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q3: 22.10.21
 • Kvartalsrapport Q4: 28.01.22
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 02.08.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *