Teknisk analyse av OBX - 020821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 020821

Hovedindeksen har over lengre tid beveget seg flatt. Vil vi få et løft i tiden fremover? Les mer i vår tekniske analyse av hovedindeksen på Oslo Børs.

Middelslang kursutvikling

I forrige tekniske analyse av hovedindeksen på Oslo Børs la vi vekt på den negativ utviklingen i de teknisk indikatorene. Dette åpnet opp for at vi kunne få en turbulent uke på børsen. Slik gikk det som kjent ikke. Hovedindeksen beveget seg tilnærmet flatt.

I chartet for den tekniske indikatoren MACD kan vi se at det korte gjennomsnittet nå er i ferd med å stige etter å ha vært en kort periode under 0-linjen. At det korte gjennomsnittet stiger er et positivt tegn. Samtidig er det viktig å være bevisst på at det korte gjennomsnittet fortsatt er på undersiden av det lange gjennomsnittet.

I RSI har vi en motstand fra lavere topper. Den tekniske indikatoren er nå i ferd med å teste denne. Vi har også fått en teknisk støtte fra høyere bunner.

I løpet av forrige uke har hovedindeksen testet motstanden i det glidende gjennomsnittet i Bollinger Bands. De to ytterlinjene er i igjen i ferd med å nærme seg hverandre, noe som på sikt kan bety økt volatilitet.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling hovedindeksen 020821
Charts fra TradingView.

Hovedindeksen har brutt opp gjennom motstanden fra de lavere toppene, men er fortsatt under motstanden ved 1014 og gjennomsnittslinjen i den lange stigende trendkanalen. Vi ser også at det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager har blitt grundig testet. Som nevnt i tidligere analyser dette en viktig støtte, og sist vi fikk et etablert brudd på dette falt børsen 7 %.

Fremover vil det være viktig å få et brudd på gjennomsnittslinjen i trendkanalen og motstanden ved 1014. Dette vil også kunne gi kjøpssignaler fra MACD og RSI, noe som kan få avventende investorer og tradere til å innta markedet.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight + 19 =