Teknisk analyse av First Solar - 030821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av First Solar – 030821

Det kan se ut til at First Solar er i ferd med å etablere en stigende trend med høyere stigningstakt. Les mer i vår tekniske analyse av First Solar aksjen.

Middelslang kursutvikling

First Solar var lenge inne i en stigende trendkanalen før kursene toppet ut i begynnelsen av 2021. Dette gjaldt også for flere andre solenergi aksjer. First Solar har nå bunnet ut, og har igjen etablert en stigende trendkanal. Denne har svakere stigningstakt enn den forrige trendkanalen. I den nye trendkanalen har både tak og gulv blitt testet. Nå er kursen på oversiden at gjennomsnittslinjen etter å ha testet både støtte og motstand i denne.

Samtidig som aksjekursen har etablert en stigende trendkanal har vi også fått høyere bunner og topper i den tekniske indikatoren MACD. Dette er en bekreftelse på den nye stigende trenden. Som vi kan se av chartet er begge gjennomsnittene på oversiden av 0-linjen etter at det korte gjennomsnittet var en rask tur under dette. Dette kan være et tegn på at aksjen får er løft fremover.

I RSI kan vi se den samme utviklingen, noe som styrker sannsynligheten for kursoppgang fremover. Indikatoren har nylig testet støtte fra høyere bunner og reagert opp fra denne.

Bollinger Bands viser at vi er inne i en periode med høyere volatilitet. Denne tekniske indikatoren angir ikke retning for sannsynlig kursutvikling, men siden vi har positive signaler fra MACD og RSI er det rom for større kursutslag på oppsiden.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling first solar fslr aksje 03821
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan kursen til First Solar aksje nylig har testet et viktig område hvor vi har hatt støtte og motstand fra gjennomsnittslinjen i den nye trendkanalen, ved $81,87, og fra det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager og det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager. Vi fikk et brudd opp gjennom disse, og aksjen beveger seg i den øvre halvdelen av trendkanalen.

Den nye trenden er stigende, selv om stigningstakten ikke er like kraftig som tidligere. Likevel ser vi nå at vi er i ferd med å få en høyere bunn, noe som kan være starten på en ny raskere stigende trend. På kort sikt kan aksjen være overkjøpt, men røde dager kan brukes til å innta posisjoner for lenge sikt.

First Solar

Multipler*

 • P/E: 16,75
 • P/B: 1,62
 • P/S: 3,16

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q3: 27.10.21
 • Kvartalsrapport Q4: 25.02.22
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 03.08.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *