1 Teknisk analyse av iRobot - 030821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av iRobot – 030821

iRobot begynner å se billig ut, men beveger seg fortsatt innenfor en fallende trend. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av iRobot aksjen.

Middelslang kursutvikling

Sammen med de aller fleste ESG aksjer toppet iRobot også ut i begynnelsen av 2021. Mens, de fleste andre har flatet ut har iRobot aksjen derimot fortsatt å utvikle seg innenfor en fallende trendkanal. Innenfor denne trendkanalen har både gulv og tak blitt testet, men vi kan se at det er gjennomsnittslinjen som har vært viktigst. Aksjekursen er nå i ferd med å teste støtten fra gjennomsnittslinjen.

Vi kan se at den tekniske indikatoren MACD over lengre tid har utviklet seg negativ. Siden tidlig april har begge gjennomsnittene beveget seg på undersiden av 0-linjen, og vi har fått flere bekreftelser på den negative trenden.

RSI viser tilsvarende utvikling. Vi har riktignok fått høyere bunner, noe som har ført til at vi har fått etablert en støtte. Denne støtten er nå i ferd med å bli testet. Vi har også en motstand fra lavere topper. Denne ble nylig testet, noe som resulterte i at den tekniske indikatoren reagerte ned.

Bollinger Bands viser en squeeze, noe som er et signal om at vi kan forvente oss økt volatilitet i tiden fremover. Denne indikatoren angir ikke retning, kun at vi kan forvente oss større kursutslag.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling irobot irbt aksje 03821
Charts fra TradingView.

På kort sikt kan vi se hvordan kursen til iRobot aksje har testet både motstand og støtte fra gjennomsnittslinjen i løpet av de siste par dagene. Vi har også fått en grundig test av motstanden ved $88,09. Fremover vil et brudd på denne motstanden eller støtten fra gjennomsnittslinjen gi tydelige signaler om veien videre for iRobot aksjen.

Nylig krysset det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager ned under det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager. Dette er et dødskryss og et signal om at den lengre trenden er negativ.

iRobot er en aksje som har begynt å henge kraftig etter markedet, noe som kan skape muligheter. Likevel er den lengre trenden negativ, og før vi vurderer å kjøpe aksjen må vi enten se vendeformasjoner som indikerer at den fallende trenden er over eller høyere bunner. Kursen har falt kraftig og ser vi på prisingen av selskapet kan det være muligheter at kursen skal snart snu.

iRobot

Multipler*

 • P/E: 21,80
 • P/B: 2,92
 • P/S: 1,48

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q3: 20.10.21
 • Kvartalsrapport Q4: 10.02.22
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 03.08.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *