Teknisk analyse av Vestas Wind Systems - 030821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Vestas Wind Systems – 030821

Vestas Wind Systems har beveget seg sidelengs i lengre tid. Nå er det signaler i chartet som kan tyde på at vi får oppgang. Les mer i tekniske analyse av VWS aksjen.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til Vestas Wind Systems toppet ut i begynnelsen av januar. Vi fikk da en fallende trendkanalen som når har blitt avbrutt av en sidelengs trendkanal. Innenfor denne siste trendkanalen har kursen til Vestas Wind Systems aksje testet gulv og tak. Videre kan vi se at det siden januar har blitt dannet lavere topper i aksjekursen, noe som har gitt oss en teknisk motstand.

I chartet for MACD kan vi se at indikatoren har etablert lavere topper og høyere bunner i løpet av perioden fra januar og frem til i dag. Ofte kan vi få en periode med større kursbevegelser når gjennomsnittene i den tekniske indikatoren beveger seg nær 0-linjen over en lengre periode.

Vi kan se den samme utviklingen i RSI hvor vi har lavere topper og høyere bunner. Nylig har indikatoren testet støtten fra de høyere bunnene, og er nå i ferd med å teste motstanden fra lavere topper. Et brudd på denne vil være et kjøpssignal.

Bollinger Bands viser en nøytral utvikling, altså gir den oss ikke noen signaler om hva vi kan forvente oss av volatilitet fremover.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling vestas wind systems aksje 030821
Charts fra TradingView.

I løpet av sommeren er det gjennomsnittslinjen, og den tekniske støtten ved 227,70 DKK og den tekniske motstanden ved 248,00 DKK som har spilt de viktigste rollene. Vi kan også se at motstanden fra de lavere toppene har vært viktig.

Går vi litt lengre tilbake kan vi også se at det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager og det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager har gitt viktig støtte og motstand til aksjekursen.

Fremover vil det være viktig at kursen får et brudd på motstanden fra de lavere toppene. Dette vil være et kjøpssignal for VWS aksjen. Sammen med brudd på motstanden i RSI chartet og en crossover i MACD kan mye ligge til rette for at VWS kan bli en av vinnerne blant ESG aksjene. Skal kursen opp kan vi forvente oss bevegelser opp mot 260 DKK eller taket i den sidelengse trenden. Dette kan i så fall bli starten på en ny stigende trend.

Vestas Wind Systems

Multipler*

 • P/E: 40,29
 • P/B: 6,95
 • P/S: 2,21

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 11.08.21
 • Kvartalsrapport Q3: 03.11.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 03.08.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *