Teknisk analyse av Brooks Automation - 040821 investere i disruptiv teknologi
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Brooks Automation – 040821

Brook Automation har falt tilbake, men det ser ikke ut til at nedgangen er over enda. Les mer om hva som er verdt å følge med på i vår tekniske analyse av Brooks Automation.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til Brooks Automation har vært inne i en stigende trend, men fra slutten av april har aksjen nå etablert en fallende trend. Siden sent i juli har kursen testet motstanden i gjennomsnittslinjen uten å klare å bryte denne. Det har ført aksjekursen lavere. I dag ligger kursen over den tekniske støtten ved $85,50, og som nevnt under motstanden fra gjennomsnittslinjen og motstanden ved $90,73. Den tekniske støtten har blitt testet tidligere, så sent som i slutten av juli. Slik vi ser det er en ny test av denne sannsynlig, og derfor ser vi ingen grunn til å investere i disruptiv teknologi med det aller første.

Den negative trenden er bekreftet av den tekniske indikatoren MACD hvor det har blitt etablert stadig lavere topper og bunner. Vi fikk nylig en crossover ved at det korte gjennomsnittet brøt opp over det lange gjennomsnittet, men siden det korte gjennomsnittet nå igjen nærmer seg det lange gjennomsnittet ser dette mer ut til å bli en ny bekreftelse på den svake trenden.

I RSI kan vi se samme tendens hvor vi har fått stadig lavere topper og bunner. Nylig testet RSI også motstanden fra disse lavere toppene og har reagert ned. Bollinger Bands viser en squeeze, noe som er et signal om at vi kan forvente oss økt volatilitet i tiden fremover.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling brooks automation aksjen 040821
Charts fra TradingView.

Kursen til Brooks Automaten aksjen har etablert en fallende trendkanal, og vi kan se at i det siste er det motstanden i gjennomsnittslinjen som har blitt testet. Så langt har ikke aksjekursen klart dette, noe som har presset den videre ned. Kursen har støtte ved $85,50, i tillegg til det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager. Under dette har vi gulvet i den fallende trendkanalen.

På kort sikt ser det ut til at kursen kan falle videre, noe som får oss til å holde oss på sidelinjen fremfor å kjøpe aksjen. Før vi vil vurdere det trenger vi en vendeformasjon eller en bekreftelse på at den fallende trenden er avbrutt.

Brooks Automation

Multipler*

 • P/E: 69,93
 • P/B: 5,12
 • P/S: 6,46

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q3: 05.08.21
 • Kvartalsrapport Q4: 10.11.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 04.08.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *