Teknisk analyse av Fortinet - 040821 disruptiv teknologi aksjer
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Fortinet – 040821

Bruddet på den stigende trenden til Fortinet kan bety at vi får enda raskere stigningstakt. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Fortinet aksjen.

Middelslang kursutvikling

I begynnelsen av november 2020 brøt Fortinet aksjen ut av en svakt fallende trendkanal, og har nå etablert en sterk stigende trendkanal. I løpet av denne perioden har Fortinet aksjen doblet seg, og er dermed en av disruptiv teknologi aksjer som har gitt best avkastning den siste tiden. Nylig fikk vi en test av motstanden i taket av trendkanalen. På første forsøk vendte aksjekursen ned, men nå har vi fått et brudd som er i ferd med å bli etablert, noe som signaliserer raskere stigningstakt.

MACD gav et tidlig kjøpssignal for Fortinet aksjen, og har siden november 2020 holdt seg på oversiden av 0-linjen. Den positive trenden er bekreftet flere ganger av denne tekniske indikatoren. Det samme kan vi se i RSI hvor det over tid har blitt etablert både høyere bunner og topper. Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands har en stor avstand mellom seg. Dette kan være et signal om at vi kan få en konsolidering.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling fortinet aksjen 040821
Charts fra TradingView.

Trenden til Fortinet har vært veldig sterk, og som vi kan se i chartet for kortsiktig kursutvikling for Fortinet aksjen har vi nå et helt candlestick på oversiden av taket. Dersom aksjekursen klarer å etablere tre hele candlesticks over denne støtten har vi fått et etablert brudd på den stigende trenden, noe som da signaliserer at vi kan forvente oss raskere stigningstakt.

Fremover er det muligheter for at vi kan få en konsolidering i aksjekursen. Det korte gjennomsnittet i MACD har gjort er raskt løft bort fra det lange gjennomsnittet, og dette skjer ofte i forkant av konsolideringer. Slik vi ser det vil det kunne være gode inngangspunkter for å komme seg inn i en aksje som trender sterkt.

Fortinet

Multipler*

 • P/E: 96,09
 • P/B: 46,30
 • P/S: 16,71

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q3: 29.10.21
 • Kvartalsrapport Q4: 04.02.22
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 04.08.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *