Teknisk analyse av Tomra - 040821 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Tomra – 040821

Tomra aksjen er i all time high. Er det for sent å kjøpe aksjen eller er det en større oppside? Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Tomra aksjen.

Middelslang kursutvikling

Etter å ha brutt ut av en sidelengs trend som startet i september 2020 og varte frem til mai 2021 har kursen til Tomra aksjen beveget seg innenfor en stigende trendkanal. Dette er en smal kanal hvor det først og fremst er gjennomsnittslinjen som har fungert som en teknisk støtte og motstand. Nå tester aksjekursen gjennomsnittslinjen som en støtte. Sist vi fikk et brudd på denne falt aksjekursen ned under gulvet i trendkanalen.

Det ble etablert en crossover i MACD tidlig i juli, og denne indikatoren har siden vært negativ, men vi kan nå få en ny crossover ved at det korte gjennomsnittet bryter opp over det lange gjennomsnittet. I RSI har det blitt dannet lavere topper, noe som sammen med høyere topper for aksjekursen gir en negativ divergens. Det kan se ut til at denne blir avkreftet ved at motstanden brytes. Bollinger Bands viser en forholdsvis nøytral utvikling.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling tomra aksjen 040821
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kommer det tydelig frem hvordan gjennomsnittslinjen spiller en viktig rolle. Vi kan også se motstanden som har blitt dannet fra de høyer toppene, og som sammen med RSI gir en negativ divergens. Denne motstanden er nå i ferd med å bli testet, og et brudd på denne vil være et positivt signal for Tomra aksjen.

Fremover vil det være viktig å følge med på denne negative divergensen, og vi tror også at volumet kan gi viktige signaler i tiden fremover. Dette har nemlig vært fallende den siste tiden, noe som kan være et signal om avtagende interesse for Tomra aksjen. Enn så lenge er aksjen inne i en stigende trend, og derfor kan tilnærmingen være å kjøpe på røde dager.

Tomra

Multipler*

 • P/E: 77,01
 • P/B: 14,46
 • P/S: 7,46

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q3: 22.10.21
 • Kvartalsrapport Q4: 23.02.22
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 04.08.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

fourteen + 7 =