Lakseaksjer eksempler investering
Nyttige tips

Lakseaksjer

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe lakseaksjer.

Lakseaksjer

Kjøpe Tassal Group aksjer investere kursmål tekniske analyser kursutvikling tips
kjøpe norway royal salmon aksje cfd uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe Lerøy Seafood aksje CFD uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe GSF aksje CFD uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe AUSS aksje CFD uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
Kjøpe BAKKA aksje CFD uten kurtasje investere kursmål tekniske analyser
kjøpe mowi aksjer uten kurtasje kursmål tekniske analyser anbefalinger kursutvikling
Kjøpe SalMar aksjer uten kurtasje kursmål anbefaling tips tekniske analyser

Kjøpe lakseaksjer uten kurtasje

Oppdrett av laks og havdriftsnæring er den nest største eksportnæringen i Norge, noe som betyr at du finner mange norske oppdrettsselskap som du kan investere i. Dette er også en vekst næring. Det er forventet og lagt planer for at eksport av laks skal øke kraftig i løpet av de neste årene. De norske selskapene er notert på Oslo Børs, noe som betyr at det er god tilgang på investering i oppdrettsselskap i Norge.

Tilgang til aksjehandel er noe de aller fleste norske banker tilbyr sine kunder. Det er også flere norske nettmeglere du kan velge mellom når du vil investere i lakseaksjer. Det er mange som foretrekker disse løsningene for aksjehandel for nybegynnere, men vi pleier sjeldent å anbefale disse. Hovedgrunnen til dette er at du må betale kurtasje hver gang du kjøper eller selger en aksje. Det kan bli dyrt. Et godt alternativ er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med over 2000 aksjer på 16 børser.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

Slik kjøper du lakseaksjer – steg for steg

Selv om det er ventet at oppdrettsnæringen skal få stor vekst i årene som kommer vil det fortsatt innebære risiko å investere i lakseaksjer. Derfor er det viktig å spre risikoen over ulike selskaper, sektorer og geografiske områder. På eToro har du tilgang til over 2000 aksjer på 16 børser, i tillegg til mer enn 250 ETF-er. Alt ligger dermed godt til rette for at du skal kunne spre risikoen og bygge opp en godt diversifisert portefølje. Her skal vi vise deg steg for steg hvordan du kan kjøpe lakseaksjer uten kurtasje. Den samme fremgangsmåten kan du også bruke til å kjøpe andre aksjer eller børsnoterte fond uten kurtasje. Normalt trenger du bare noen få minutter for å komme i gang med aksjehandel på eToro.

1: Besøk eToro

Før du kan investere i oppdrettsaksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe datasenter aksjer uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Google aksjer. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe lakseaksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp lakseaksjer

For å kjøpe lakseaksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av lakseaksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine datasenter aksjer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i lakseoppdrett.

Lakseaksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe lakseaksjer?

På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe lakseaksjer uten kurtasje. Pengene du sparer på kurtasje kan heller brukes til investeringer, som igjen kan gi deg bedre avkastning.

Hvilker typer lakseaksjer finnes det?

Det finnes selskap som driver utelukkende med oppdrett av laks, foredling av laks og selskaper som gir deg eksponering mot hele verdikjeden. På vår side kan du se eksempler på lakseaksjer som kan gi god avkastning i tiden fremover.

Er lakseaksjer en god investering?

Det er forventet at oppdrettsnæringen skal vokse kraftig over de neste årene. Med økte inntekter til selskapene kan vi også vente oss høyere aksjekurser og utbytter til aksjonærene. Dermed kan lakseaksjer være en god investering.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *