Teknisk analyse av Electricite de France - 050821 kursmål
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Electricite de France – 050821

Etter å ha toppet ut har EDF aksjen beveget seg tilnærmet sidelengs. Nå kan en dobbel bunnformasjon igjen sette fart på aksjen. Les mer i teknisk analyse av Electricite de France.

Middelslang kursutvikling

Fra midten av mars 2020 etablerte EDF aksjen en stigende trend som varte frem til tidlig januar 2021. Her fikk vi en korreksjon som sendte kursen til Electricite de France aksjen ned nesten 30 % i løpet av en måneds tid. Frem til i dag har aksjen igjen etablert en stigende trendkanal, men her er stigningstakten så lav at det i praksis er en sidelengs trend.

Det har nylig kommet en crossover i MACD ved at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet. Dette er i utgangspunktet et kjøpssignal, men siden aksjekursen beveger seg såpass flatt kan dette være et falsk signal. I RSI har det blitt etablert en høyere bunn, men vi har også en motstand fra lavere topper. Etter at aksjekursen falt gjennom juni har Bollinger Bands begynte å nærme seg hverandre igjen. Det er et signal om at vi kan forvente oss lavere volatilitet fremover.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling electricite de france 050821
Charts fra TradingView.

I det kortsiktige chartet kan vi se at det er muligheter for at vi får en dobbel bunnformasjon. Dette er en vendeformasjon som signaliserer oppgang. Fort at denne skal bekreftes må vi ha et brudd opp gjennom det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager.

Aksjekursen har falt ned under gjennomsnittslinjen i trendkanalen, noe som er et signal om at aksjen kan være oversolgt. Siden signalene fra MACD og RSI er såpass utydelige er vi på kort sikt avventende til EDF aksjen. Får vi en bekreftelse på den doble bunnen kan derimot en mulighet for trading komme.

Electricite de France

Multipler*

 • P/E: 6,94
 • P/B: 0,63
 • P/S: 0,46

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport:
 • Kvartalsrapport:
 • Utbytte:

*Data fra TradingView pr 05.08.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *