Teknisk analyse av Mowi - 050821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Mowi – 050821

Mowi aksjen har korrigert noe tilbake og testet et viktig støttenivå. Nå ser det ut til at aksjen skal stige fremover. Les mer i teknisk analyse av Mowi.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til Mowi toppet ut i juni, og har testet en viktig teknisk støtte ved 219 kr. Etter testen har aksjekursen beveget seg oppover, men er fortsatt under gjennomsnittslinjen i den lange stigende trendkanalen som strekker seg tilbake til november 2020. At aksjekursen beveger seg under gjennomsnittslinjen er ofte tolket som et tegn på at aksjen er oversolgt.

MACD gav et tidlig salgssignal når det korte gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange gjennomsnittet i en crossover. Begge gjennomsnittene falt ned til 0-linjen, men har nå vendt oppover igjen. Det korte gjennomsnittet er over det lange gjennomsnittet, noe som er en bekreftelse på oppgangen.

Siden den stigende trenden for Mowi aksjen startet i november har det blitt etablert høyere bunner i RSI, noe som er et positivt signal. Samtidig har vi fått lavere topper. Dette er ofte et signal om at vi kan forvente oss økt volatilitet. Et annet signal om sannsynlig høyere volatilitet ser vi i Bollinger Bands som viser en squeeze.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling mowi 050821
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling for Mowi aksjen kan vi se at den tekniske støtten ved 219 kr nylig har fått en grundig test. I samme periode har også det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager fungert som en viktig støtte. Aksjekursen beveger seg oppover mot motstanden fra gjennomsnittslinjen og nivået ved 235,90 kr.

Som nevnt er aksjekursen på undersiden av gjennomsnittslinjen i en lengre stigende trend. Dette blir ansett for å være et signal om at aksjen er oversolgt. Dermed kan dette nivået være en fin inngang for en investering i lakseaksjer på lengre sikt. På kort sikt har MACD gitt et kjøpssignal og Bollinger Bands har en squeeze som tilsier at det kan komme en større krusbevegelse. Sett sammen er det sannsynlig at aksjekursen skal opp på kort sikt.

Mowi

Multipler*

 • P/E: 26,51
 • P/B: 3,90
 • P/S: 2,87

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 25.08.21
 • Kvartalsrapport Q3: 11.10.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 05.08.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *