Teknisk analyse av Siemens Gamesa - 050821 kursmål
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Siemens Gamesa – 050821

Er den fallende trenden for Siemens Gamesa over for denne gang? Et gap tyder på det motsatte. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Siemens Gamesa.

Middelslang kursutvikling

Fra mars 2020 og frem til tidlig januar 2021 var Siemens Gamesa inne i en stigende trendkanal. Som så mange andre vindkraft aksjer toppet kursen ut, og siden har aksjen vært inne i en fallende trend. Innenfor denne trendkanalen har gulv, gjennomsnittslinje og tak blitt testet flere ganger. I dag er aksjekursen på oversiden av gjennomsnittslinjen, etter at den gjennomførte en test av støtten i trendgulvet.

Innenfor den fallende trenden har MACD fungert godt for å finne vendepunkter. Den tekniske indikatoren har nylig gitt et kjøpssignal ved at det korte gjennomsnittet brøt opp over det lange gjennomsnittet. I RSI kan vi se at vi har en motstand fra lavere topper. Bollinger Bands er i ferd med å samle seg etter at vi hadde en periode med høy volatilitet som ble signalisert med en squeeze.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling siemens gamesa 050821
Charts fra TradingView.

Med candlesticks kan vi tydelig se at vi har et gap i chartet. Siden aksjen er inne i en trend er dette ikke et common gap, og det er derfor ingenting som tilsier at gapet skal fylles. Gapet ser ut til å være et runaway gap, noe som er et signal om at den fallende trenden vil styrkes. Kursen er også rett under den tekniske motstanden ved €24,66. Nylig fikk vi også et death cross når det korte glidende gjennomsnittet brøt ned under det lange gjennomsnittet.

Med det som ser ut til å være et runaway gap og et death cross har vi få gode grunner til å kjøpe Siemens Gamesa aksjen på kort sikt. Trenden er fallende, og før vi vil vurdere å kjøpe aksjen må vi ha en bekreftelse på at trenden er snudd.

Siemens Gamesa

Multipler*

 • P/E: -34,27
 • P/B: 3,39
 • P/S: 1,62

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q4: 05.11.21
 • Årsrapport: 30.11.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 05.08.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *