Teknisk analyse av OBX - 070821 kursmål anbefaling aksjetips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 070821

Hovedindeksen på Oslo Børs har beveget seg flatt siden begynnelsen av juni. Det kan gi en ketchup-effekt om vi får et brudd på den viktige motstanden ved 1014 poeng i OBX indeksen.

Middelslang kursutvikling

Vi oppsummerte vår forrige tekniske analyse av OBX med at det ville være viktig å få kjøpssignaler fra MACD og RSI for den kortsiktige utviklingen. For MACD ville dette være en crossover hvor det korte gjennomsnittet bryter opp over det lange gjennomsnittet. RSI hadde en motstand fra lavere topper, og et brudd på denne ville fungere som kjøpssignal. På medium sikt vil det være viktig å få et brudd på gjennomsnittslinjen i trendkanalen og motstanden ved 1014 poeng.

Forrige uke steg hovedindeksen på Oslo Børs, OBX, fra 1007,17 poeng til 1009,66. Høyeste nivå var 1013,08, og ukens høy ble satt på onsdagen.

Når vi ser på den tekniske indikatoren MACD, kan vi se at vi fikk en crossover, altså at det korte gjennomsnittet brøt opp over det lange gjennomsnittet. Som nevnt er dette et kortsiktig kjøpssignal.

Kjøpssignalet fra MACD blir også bekreftet av RSI. Her har vi fått et brudd på motstanden fra de lavere toppene. Dette er også et kjøpssignal for OBX indeksen på Oslo Børs.

Ser vi på Bollinger Bands er indeksen over det glidende gjennomsnittet. Det har kun vært mindre endringer på avstanden mellom ytterlinjene og glidende gjennomsnitt. Altså er risiko for høy volatilitet i følge Bollinger Bands den samme som tidligere.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling teknisk analyse obx oslo børs 070821
Charts fra TradingView.

Vi fikk en test av den viktige motstanden ved 1014 i løpet av uken, og nå har indeksen reagert noe ned fra denne. Samtidig har vi fått et etablert brudd på motstanden fra de lavere toppene i hovedindeksen. Vi har ingen tekniske formasjoner i chartet som kan gi oss indikasjoner om hvor hovedindeksen skal gå videre.

Hovedindeksen på Oslo Børs beveger seg mellom den tekniske støtten ved 993 og den tekniske motstanden ved 1014. Nå som ferien er over og mange investorer og tradere igjen inntar markedet er det sannsynlig at vi kan få et kjøpspress neste uke. Motstanden ved 1014 er et nivå hovedindeksen har brukt mye tid på å teste, noe som kan ha ført til at vi har et stort potensielt momentum. Et brudd på dette nivået kan sende indeksen opp mot 1050 på kort sikt.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 − 7 =