1 Teknisk analyse av Canadian Solar - 090821 kursmål anbefaling tips solcelle aksjer solenergi a
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Canadian Solar – 090821

Det er flere signaler om at Canadian Solar aksjen har truffet en bunn. Det er rom for at vi nå kan få brudd på den fallende trenden. Les mer i teknisk analyse av Canadian Solar.

Middelslang kursutvikling

Fra mars 2020 og frem til januar 2021 bevegde Canadian Solar aksjen seg innenfor en stigende trend. Som et stort antall andre solenergi aksjer toppet CSIQ ut og etablerte en fallende trendkanal som aksjen fortsatt beveger seg innenfor. Selv om aksjekursen er innenfor en fallende trend finnes det lyspunkter. Fra mai og fremover er det etablert høyere topper og bunner, men ennå er det for tidlig å si om dette kun er en stigende sekundærtrend eller en ny stigende hovedtrend.

Den tekniske indikatoren MACD har etablert høyere bunner siden mars. Samtidig er det verdt å merke seg at begge gjennomsnittene i indikatoren har vært under 0-linjen mesteparten av tiden fra februar og frem til i dag. RSI har også etablert høyere bunner, noe som har gitt oss en støtte. Disse høyere bunnene er også et signal om at det kan være stor styrke i den stigende trendkanalen.

Aksjekursen til Canadian Solar har nettopp hatt en periode med høy volatilitet, og vi kan se at denne ble signalisert av en squeeze i den tekniske indikatoren Bollinger Bands. De to ytterbåndene er nå igjen på vei mot gjennomsnittslinjen, altså kan vi få en ny squeeze og et nytt signal om at vi kan forvente oss høyere volatilitet.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling canadian solar aksjen 090821
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det korte og det lange glidende gjennomsnittet har gitt flere falske signaler den siste tiden. I juni fikk vi et dødskryss ved at det korte gjennomsnittet brøt ned under det lange gjennomsnittet, noe som er et salgssignal. Men, det tok ikke mer enn 1 måned før vi fikk et golden cross eller et kjøpssignal fra disse gjennomsnittene. Få uker etter fikk vi et nytt dødskryss. Slik vi ser dette har vi nå heller en bekreftelse på konsolidering enn at vi skal inn i et videre bear marked. Dette kan vi også se i Ease of Movement indikatoren som nå utvikler seg tilnærmet flatt.

Aksjekursen har nylig testet motstanden ved C$41,63 og reagert ned fra denne. I dette nivået har vi også gjennomsnittslinjen i trendkanalen og de to glidende gjennomsnittene. Det vil være viktig å få et etablert brudd på disse. Med en squeeze i Bollinger Bands og positiv utvikling i RSI og MACD kan dette skje i løpet av kort tid. Dette potensielle bruddet kan også sende aksjekursen ut av den fallende trenden og opp mot motstanden ved C$49,49 på lengre sikt.

Vil du ha oppdaterte tekniske analyser? Følg Aksjeskolen på Facebook.

Canadian Solar nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *