Teknisk analyse av Enel - 090821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Enel – 090821

Aksjekursen til Enel nærmer seg gulvet i den lange stigende trendkanalen, samtidig er det flere indikatorer som gir signaler om at bunnen enten er satt eller i ferd med å etableres.

Middelslang kursutvikling

Enel aksjen er inne i en langsiktig stigende trend, men sekundærtrenden som aksjen beveger seg innenfor nå er fallende. Innenfor denne sekundærtrenden har aksjen testet støtte og motstand i gulv og tak, men i det siste er det gjennomsnittslinjen som har blitt testet. Nylig testet aksjekursen også den tekniske støtten ved €7,713, og har reagert opp fra denne. Denne oppgangen sendte aksjen over gjennomsnittslinjen i sekundærtrenden, men den er fortsatt nærme gulvet i den lange hovedtrenden. Dette kan være et tegn på at aksjen er oversolgt.

I MACD har vi både lavere topper og høyere bunner, noe som viser at vi har mindre volatilitet i aksjekursen til Enel. Siden midten av mai har gjennomsnittene i MACD jevnt gått nærmere opp mot 0-linjen, og vi fikk et brudd på denne i slutten av juli. Begge gjennomsnittene falt siden ned under 0-linjen, men tendensen nå tyder på at de skal over 0-linjen igjen. Dette sammen med den høyere bunnen i aksjekursen kan være godt nytt for Enel aksjen på kort sikt.

Det har også kommet positive signaler fra RSI. Her kan vi se at det har blitt dannet høyere bunner som gir en støtte. Vi har også en motstand fra lavere topper, og på sikt er det viktig at denne blir brutt. Det vil være et signal om videre oppgang. I Bollinger Bands kan vi se at det har vært en squeeze, og det ser ikke ut til at potensialet fra denne er tatt ut, dermed kan vi forvente oss noe volatilitet på nivå med foregående uker i tiden fremover.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling enel aksjen 090821
Charts fra TradingView.

Nivået ved €8,063 har blitt testet flere ganger, og denne fungerer nå som en teknisk motstand. Vi hadde nylig en test av denne, men kursen klarte ikke å bryte gjennom. Kursen reagerte så ned, og her fikk vi en høyere bunn. Det kan være et signal om at aksjekursen er i ferd med å etablere en stigende sekundærtrend. I dag har aksjekursen støtte fra gjennomsnittslinjen i sekundærtrenden og fra det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager, i tillegg til den tekniske støtten ved €7,713. Motstand har vi fra det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager, nivået ved €8,06 og fra taket i sekundærtrenden.

Ease of Movement indikatoren har etablert høyere bunner siden midten av mai, og dette et er positivt signal for Enel aksjen. Dette sammen med den høyere bunnen i aksjekurs, og utviklingen i RSI og MACD åpner opp for at vi kan få en opptur fremover. Et brudd på motstanden fra de lavere toppene i RSI kan fungere som et tydelig kjøpssignal som kan løfte kursen.

Enel nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *