Teknisk analyse av NextEra Energy - 090821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av NextEra Energy – 090821

NextEra Energy har hentet tilbake mye av fallet i løpet av sommeren. Selv om trenden fortsatt er positiv er vi avventende til aksjen. Les mer i analysen av NextEra Energy.

Middelslang kursutvikling

NextEra Energy toppet ut i midten av januar etter å ha brutt ut av taket i den langsiktige stigende trendkanalen. Kursen ble så sendt ned til den tekniske støtten ved $70,51. Siden mars har NextEra Energy aksjen tradet mellom denne tekniske støtten og motstanden ved $80,36. Her har også nivået ved $74,68 fungert som både støtte og motstand. Kursen er i dag på $80,61, noe som betyr at vi har fått et brudd på motstanden, men dette er ikke etablert. Vi har også en ekstra motstand fra gjennomsnittslinjen i trendkanalen.

MACD har vært positiv siden slutten av mai, og tendensen er akselererende ved at det korte gjennomsnittet beveger seg bort fra det lange gjennomsnittet. I RSI kan vi også se at det har blitt dannet høyere bunner, noe som viser styrken i trenden den siste tiden. Samtidig er det verdt å merke av med en verdi på 73,29 kan det være rom for en korrigering. Ytterlinjene i Bollinger Bands har beveget seg sakte fra hverandre over tid, men ser vi på denne over tid kan det også være muligheter for høyere volatilitet.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling nextera energy aksjen 090821
Charts fra TradingView.

I det kortsiktige chartet kan vi se at aksjekursen er på oversiden av støtten ved $80,63 og på undersiden av gjennomsnittslinjen i den langsiktige trendkanalen. Vi kan også se at det har vært en lang rekke med oppgang. I Ease of Movement kan vi også se at stigningen i indikatoren er avtagende, noe som kan bety at vi kan få reaksjoner ned.

Den langsiktige trenden er fortsatt stigende for NextEra Energy aksjen, men på grunn av den sterke oppgangen vi har hatt nylig er vi avventende til aksjen. Et etablert brudd på gjennomsnittslinjen eller en reaksjon ned vil vi derimot se på som potensielle kjøpsmuligheter.

NextEra Energy nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *