Teknisk analyse av Sanofi - 090821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Sanofi – 090821

Utviklingen til Sanofi aksjen er svak, og bekreftes av RSI og MACD. Ease of Movement gir derimot et helt annet signal. Les om kursutviklingen i vår Sanofi analyse.

Middelslang kursutvikling

Etter å ha toppet ut i juni 2020 bevegde Sanofi aksjekursen seg innenfor en fallende trendkanal. I mars 2021 bunnet kursen ut, og vi fikk et brudd på den fallende trenden. Siden har Sanofi aksjen beveget seg innenfor en stigende trendkanal. Innenfor denne trenden har aksjekursen testet flere viktige tekniske støtter og motstander. I dag er kursen mellom den tekniske støtten ved €85,46 og motstanden ved €89,01. Kursen brøt nylig ned gjennom den tekniske støtten, i tillegg til gulvet i den stigende trendkanalen, men er nå tilbake over €85,46 nivået og tilbake til trenden.

Siden slutten av mai har det blitt dannet lavere topper i den tekniske indikatoren MACD, og nå er begge gjennomsnittene på undersiden av 0-linjen. Det korte gjennomsnittet har begynt å konsolidere eller flate ut, og nærmer seg det lange gjennomsnittet. Det kan bety at vi kan få en bedring i denne indikatoren fremover.

Den samme utviklingen kan vi se i RSI. Her har vi også fått lavere topper, noe som har dannet en motstand. Ytterlinjene i Bollinger Bands er ganske nært gjennomsnittet, noe som kan være et signal om at vi kan få økt volatilitet.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling sanofi aksjen 090821
Charts fra TradingView.

Vi kan se at aksjekursen har testet det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager som både støtte og motstanden. Etter siste ukes kursfall fungerer dette gjennomsnittet nå som en motstand. Videre ser vi også hvordan aksjekursen har testet gulvet i trendkanalen og nivået rundt €85,46. Fra midten av mars og frem til i dag har det blitt etablert høyere topper i aksjekursen samtidig som vi har fått lavere topper i Ease of Movement indikatoren. Dette er en negativ divergens, men siden vi når har fått et brudd på motstanden er denne avkreftet. Dette bruddet kan også regnes som et kjøpssignal.

Til tross for dette kjøpssignalet er vi ganske avventende til Sanofi aksjen. Hovedgrunnen til dette er den svake utviklingen vi ser i RSI og MACD. Et brudd på motstanden i RSI og en crossover i MACD til derimot være bullish signaler for videre oppgang for Sanofi aksjen. Det betyr at det kan være verdt å følge med på denne fremover.

Sanofi nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *