Teknisk analyse av AP Møller Mærsk - 100821 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av AP Møller Mærsk – 100821

Etter en nylig test av en viktig støtte er AP Møller Mærsk aksjen rigget for videre oppgang. Får vi se 20000 DKK? Les mer i vår tekniske analyse av AP Møller Mærsk.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til AP Møller Mærsk er inne i en langsiktig stigende trendkanal. I begynnelsen av juni fikk vi et brudd ut av taket i denne kanalen, men aksjekursen har senere falt tilbake. Dette har gitt oss et motstandsnivå ved 18570 DKK. Kursen til AP Møller Mærsk aksjen har nylig testet støtten ved 17055 DKK, og er nå i ferd med å reagere opp mot gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen. Siden aksjekursen er på undersiden av gjennomsnittslinjen er det sannsynlig at den er oversolgt.

Siden aksjekursen toppet ut i begynnelsen av juni har MACD vært fallende. Både det korte og det lange gjennomsnittet er under 0-linjen. Nylig har vi fått en crossover, altså at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet. Dette er et kjøpssignal. I RSI har vi en motstand fra lavere topper. Den tekniske indikatoren er i ferd med å teste denne. Videre kan vi se at ytterlinjene i Bollinger Bands er i ferd med å danne det som kan se ut som en squeeze. Dette er et signal om at vi kan få større kursutslag.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling ap møller mærsk aksjen 100821
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se tydelig hvordan aksjen til AP Møller Mærsk har testet motstanden ved 18570 DKK og 17055 DKK grundig i løpet av sommeren. Det betyr at det er styrke i disse. Videre kan vi også se av Ease of Movement indikatoren har brutt ut av en motstand fra lavere topper. Det har også blitt etablert en støtte fra høyere bunn.

Aksjen ser lovende ut på kort sikt. Vi har kjøpssignaler fra de tekniske indikatorene MACD og Ease of Movement. Samtidig kan vi også få et nytt kjøpssignal dersom RSI bryter ut av motstanden. Skjer dette er det sannsynlig med videre oppgang, og da vil det være muligheter for at aksjen skal opp mot 20000 DKK hvor taket i trendkanalen befinner seg..

AP Møller Mærsk nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *