Teknisk analyse av Amgen - 110821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Amgen – 110821

Amgen aksjen har utviklet seg svakt i løpet av sommeren, men det er signaler om at det kun var begynnelsen. Les mer om kursutviklingen i teknisk analyse av Amgen.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til Amgen har siden april 2020 beveget seg innenfor det som kan ligne på en stor stigende kileformasjon hvor det har blitt etablert høyere bunner og topper. Den siste testen av motstanden fikk vi i slutten av april 2021, og siden det skjedde har aksjen falt ned til gulvet i formasjonen. Nylig fikk vi et brudd på denne tekniske støtten, men bruddet er ikke etablert. På nedsiden er det lite teknisk støtte før ved $210,79.

23. juli fikk vi en negativ crossover når det korte gjennomsnittet i MACD brøt ned under det lange gjennomsnittet. Nå er begge gjennomsnittene på undersiden av 0-linjen, og de viser ingen signaler om utflatning. Dermed kan kursfallet fortsette. I RSI ser vi at det har blitt etablert en motstand fra lavere topper. Disse lavere toppene har en negativ divergens med aksjekursen. Dette er et signal om at vi kan forvente oss høyere volatilitet. Et annet signal om høyere volatilitet fikk vi fra Bollinger Bands som hadde en squeeze.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling amgen aksjen 110821
Charts fra TradingView.

Bruddet på støtten er som nevnt ikke etablert. Så langt har vi bare et enkelt candlestick på nedsiden. Samtidig kan vi se at det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager peker nedover og nærmer seg det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager. Dette kan resultere i et dødskryss og et salgssignal. Ease of Movement indikatoren har også etablert lavere topper, samtidig som vi har fått en del høyere topper i aksjekursen. Dette er en negativ divergens som er et signal om fremtidig volatilitet.

Det er muligheter for at store deler av volatiliteten allerede er tatt ut. Siden april har det blitt lavere topper i aksjekursen. Men, Ease of Movement peker nedover, den svake utviklingen i MACD og divergensen mellom aksjekurs og RSI peker også mot at vi kan stå foran et større fall. På sikt kan det bli en god kjøpsanledning for Amgen som er del av Dogs of the Dow, men frem til vi får et solid kjøpssignal er vi avventende.

Amgen nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *