Teknisk analyse av IBM - 110821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av IBM – 110821

IBM har gitt god avkastning over tid, både i form av utbytter og kursoppgang. I det siste har den derimot vært svak. Kjøpsmulighet? Les vår tekniske analyse av IBM aksjen.

Middelslang kursutvikling

IBM aksjen er inne i en stigende trend som strekker seg tilbake til november 2020. Den siste tiden, siden slutten av april, har derimot aksjekursen beveget seg sidelengs etter å ha testet taket i trendkanalen over en periode. Kursen til IBM aksjen befinner seg nå midt mellom gulvet og gjennomsnittslinjen i trendkanalen, og mellom den tekniske støtten og motstanden ved $137,85 og $143,31.

I slutten av juli krysset det korte gjennomsnittet i MACD over det lange gjennomsnittet i en crossover. Dette er et kjøpssignal, men det kan nå se ut til at det korte gjennomsnittet flater ut. I RSI har vi lavere topper, noe som betyr at vi har fått en motstand for den tekniske indikatoren. Bollinger Bands smaler sammen i en squeeze, og det er et signal om at vi kan forvente oss høyere volatilitet.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling IBM aksjen 110821
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling for IBM aksjen kan vi se hvordan støtten ved $137,85 tok i mot aksjen etter det kraftige fallet. Aksjen har også vært nær gulvet i trendkanalen i tiden etter dette. Det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager ble testet over en periode, og kursen er nå på oversiden av dette. Kursen er nå midt i områder under gjennomsnittslinjen i trendkanalen, og dette kan være et tegn på at den fortsatt er oversolgt. Tendensen i Ease of Movement indikatoren er også positiv på kort sikt.

IBM er en del av Dogs of the Dow, og er en populær aksje som utbetaler gode utbytter. RSI er tett på motstanden, og et brudd på dette vil være et signal om videre oppgang. Dette kan også føre til en bedring i MACD. På oversiden er det lite motstand for aksjen.

IBM nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *