4 Teknisk analyse av Merck - 110821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Merck – 110821

Vil det viktige støtteområdet holde for Merck aksjen? Indikatorene er negative. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Merck aksjen.

Middelslang kursutvikling

Siden tidlig april har kursen til Merck aksjen beveget seg innenfor en svakt stigende trendkanal som i praksis har fungert som en trading range. Tak, gulv og gjennomsnittslinje har blitt testet flere ganger som støtte eller motstand. Videre har vi også flere andre nivåer som fungerer som teknisk støtte eller motstand. Disse finner vi ved $69,58, $71,57, $75,69 og $77,99. Aksjekursen har nylig testet motstanden ved $77,99, noe som førte til et fall gjennom støtten ved $75,69. Kursen er nå rett over gjennomsnittslinjen i trendkanalen.

I midten av juli krysset det korte gjennomsnittet i MACD ned under det lange gjennomsnittet i en negativ crossover. Dette er et negativt signal. Som vi kan se har begge gjennomsnittet fortsatt å falle og befinner seg nå på undersiden av 0-linjen. Det er ikke noe tegn til utflatning.

RSI har dannet en motstand fra lavere topper, og etter siste test av denne har den tekniske indikatoren brutt ned gjennom støtten fra de høyere bunnene. Dette er også et klart negativt signal. Vi kan også se at avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands er økende, noe som er et signal om at vi kan forvente oss høyere volatilitet.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling merck aksjen 110821
Charts fra TradingView.

Med candlesticks i chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at Merck aksjen er i ferd med å teste det viktige nivået rundt $75,69. Rett under dette nivået har vi også gjennomsnittslinjen i trendkanalen som fungerer som en støtte, og under her igjen har vi det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager. Tendensen i Ease of Movement indikatoren er uklar.

MACD og RSI gav et salgssignal, og dette kan føre til et videre press på kursen til Merck aksjen. Dermed er det åpent for at vi vil få tester av støtten fra gjennomsnittslinjen og det lange glidende gjennomsnittet. På grunn av dette er vi avventende til aksjen, men får vi en korreksjon kan Dogs of the Dow aksjen være en interessant investering.

Merck nøkkeltall

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *