Teknisk analyse av GLD ETF - 120821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av GLD ETF – 120821

SPDR Gold ETF investerer i fysisk gull og har vært tynget av fallende gullpris. På kort sikt vil nok fallet fortsette, men det er tegn på at det kan snu på sikt. Se vår analyse av GLD ETF.

Middelslang kursutvikling

Siden begynnelsen av august 2020 har SPDR Gold ETF utviklet seg innenfor en fallende trendkanal. Innenfor trendkanalen har vi hatt flere tester støtte og motstand i tak, gulv og gjennomsnittslinjen, i tillegg til viktige nivåer på $178,70, $170,32, $164,43 og $157,60. Kursen til SPDR Gold ETF er nå under gjennomsnittslinjen og den tekniske motstanden ved $164,43.

I begynnelsen av juni fikk vi en test av taket i trendkanalen og motstanden ved $178,70, noe som førte til at kursen falt tilbake. Den tekniske indikatoren MACD gav her et tidlig salgssignal i form av en negativ crossover hvor det korte gjennomsnittet brøt ned under det lange gjennomsnittet. Den negative tendensen i MACD har fortsatt, og det korte gjennomsnittet har kun vært over 0-linjen i en kort periode. Begge gjennomsnittene peker nå ned.

I RSI har vi fått en motstand fra lavere topper. Det har også blitt satt en lavere bunn som indikatoren nå reagerer opp fra. I Bollinger Bands har vi hatt en squeeze og går inn i en periode med høyere volatilitet for SPDR Gold ETF.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling gld etf 120821
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det har blitt dannet en kileformasjon. Dette er en vendeformasjon som er et signal om at kursen kan vende opp, men først vil vi trenge en bekreftelse på dette. Det kan vi få ved at kursen til gull ETF GLD bryter motstanden i toppen av formasjonen. Noe annet som er interessant er at vi har fått høyere bunner i Ease of Movement og lavere bunner i kursen til GLD ETF. Dette er en divergens som er et signal om høyere volatilitet.

Trenden er fallende for GLD ETF, og vi er derfor avventende til det børsnoterte fondet. Vi har en fallende kileformasjon som kan være et signal om at kursen skal opp på sikt, men på kort sikt er det muligheter for svakere utvikling, spesielt siden det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager nettopp har brutt ned gjennom det lange gjennomsnittet på 100 dager. Dette er et salgssignal.

GLD ETF info

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *