Teknisk analyse av PHYS ETF - 120821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av PHYS ETF – 120821

Sprott Physical Gold Trust ETF er et børsnotert fond som investerer i fysisk gull. Det har tynget kursen. I chartet ser vi signal som kan tyde på at trenden kan snu.

Middelslang kursutvikling

Sprott Physical Gold Trust ETF er investert i fysisk gull, og dette er derfor en gull ETF som følger gullprisen. Det betyr at det børsnoterte fondet er inne i en fallende trendkanal som strekker seg tilbake til tidlig august 2020 når gullprisen toppet ut. Innenfor trenden har gulv og tak blitt testet flere ganger, i tillegg har gjennomsnittslinjen fungert som støtte og motstand. Etter siste tids fall er kursen nå på undersiden av den tekniske støtten på $14,08 og gjennomsnittslinjen i trendkanalen.

Vi kan se at gjennomsnittene til den tekniske indikatoren MACD gjorde et forsøk på å bryte opp gjennom 0-linjen. Etter dette har de igjen falt relativt kraftig tilbake. Videre kan vi se at det har blitt etablert lavere topper i RSI, noe som gir oss en motstand. Nylig var indikatoren på oversolgte nivåer, og har nå reagert opp. Bollinger Bands utvider seg, noe som betyr at vi kan være inne i en periode med høyere volatilitet.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling phys etf 120821
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det har blitt dannet en fallende kileformasjon. Dette er en formasjon som indikerer at kursen skal opp. Men, før vi får denne bekreftet trenger vi et etablert brudd på motstanden i formasjonen. Siden juni har det blitt dannet lavere topper i kursen til Sprott Physical Gold Trust ETF, mens det har blitt dannet høyere bunner i den tekniske indikatoren Ease of Movement. Dette er et også et signal om at vi kan få et kursløft.

På kort og lang sikt er det kileformasjonen som vi tror kommer til å være viktigst for videre kursutvikling. Kursen til PHYS ETF er i en fallende trend, og derfor avventer vi å kjøpe. Et brudd på kileformasjon kan være nok til at kursen også bryter den fallende trenden. Frem til det eventuelt skjer holder vi oss på sidelinjen.

PHYS ETF info

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *