Teknisk analyse av SPY ETF - 130621 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av SPY ETF – 130821

SPDR S&P500 ETF er i ferd med å teste en viktig teknisk motstand. Ease of Movement kan gi tidlig signal om veien videre. Les mer i teknisk analyse av SPY ETF.

Middelslang kursutvikling

SPY ETF er inne i en lang stigende trendkanal som strekker seg tilbake til mars 2020. I perioden mai til april bevegde kursen seg på oversiden av gjennomsnittslinjen, men vi fikk ikke noe test av taket i trendkanalen. I tiden etter dette har kursen til indeks ETF SPY beveget seg mellom gulvet og gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Det har også blitt dannet en motstand fra toppene vi har hatt i perioden fra april og frem til i dag.

I MACD har vi hatt flere crossovers som bekrefter den stigende trenden. Som vi kan se beveger det korte og det lange gjennomsnittet nå seg nær hverandre, noe som kan tyde på at vi kan vente oss høyere volatilitet fremover. I RSI har vi lavere topper, noe som har gitt oss en motstand som har negativ divergens med kursen. Dette er også et signal om høyere volatilitet i vente. Dette bekreftes også av ytterbåndene i Bollinger Bands som er i ferd med å utvides.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling spy etf 130821
Charts fra TradingView.

Vi nevnte at vi hadde en negativ divergens mellom kursen til SPDR S&P500 ETF og den tekniske indikatoren RSI. I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi også se at vi har en negativ divergens mellom kursen og Ease of Movement indikatoren. Videre kan vi se at kursen tester motstanden i både gjennomsnittslinjen i trendkanalen og fra de tidligere toppene.

I Ease of Movement har vi også en støtte fra høyere bunner, og denne er i ferd med å bli testet. Vi tror at denne testen vil være viktig, og at vi kan få tidlige signaler om hvor kursen til SPY ETF skal videre. Et brudd på støtten er et salgssignal, og åpner for at kursen kan falle ned til støtten ved $437,35, det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager, og gulvet i trendkanalen. Får vi derimot en reaksjon opp vil dette være et kjøpssignal, og vi kan da vente oss at kursen beveger seg opp mot taket i trendkanalen.

SPY ETF info

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *