Teknisk analyse av OBX - 140821 kursmål anbefaling oslo børs
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 140821

Etter en uke med jevn oppgang avsluttet OBX indeksen på ny all time high. Hvor vil indeksen gå neste uke? Les mer om hva du kan forvente i vår tekniske analyse av OBX.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige teknisk analyse av Oslo Børs anså vi det som sannsynlig at vi kom til å få en ny all time high. På fredag ble uken avsluttet med OBX indeksen i 1022,65 poeng, noe som er en ny topp. Videre nevnte vi at det på kort sikt er muligheter for at hovedindeksen skal opp mot 1050 poeng.

I løpet av den siste uken har hovedindeksen steget jevnt. OBX indeksen ligger nå rett under gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen. Vi har ennå ikke fått en test av denne, men vi har fått et etablert brudd på motstanden ved 1014,36 poeng.

Tidlig i august fikk vi en crossover i MACD hvor det korte gjennomsnittet brøt opp over det lange gjennomsnittet. Dette er et kjøpssignal, og den positive tendensen i indikatoren fortsetter.

RSI peker også oppover etter at vi fikk en bekreftelse på kjøpssignalet fra MACD i RSI. RSI har nå en verdi på 61,92, noe som er et høyere nivå enn forrige topp som var på 60,34.

Bollinger Bands har fått økt avstand mellom ytterbåndene, det betyr at vi kan få større kursutslag i tiden fremover.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx 140821
Charts fra TradingView.

Med candlesticks kan vi se at bruddet på motstanden ved 1014,36 kom allerede på tirsdagen. De påfølgende tre dagene har det blitt etablert tre hele candlesticks som er på oversiden av motstanden. Dermed er bruddet etablert. Motstanden fungerer nå som en tekniske støtte.

Siden OBX indeksen er i all time high er det lite motstand på oversiden. Faktisk er det kun gjennomsnittslinjen og taket i trendkanalen som gir motstand. Gjennomsnittslinjen har vi ved 1027 poeng, mens taket finner vi ved 1082 poeng.

Vi kan videre se at vi har en positiv tendens i Advance Decline Line. I denne tekniske indikatoren dannes det nå høyere topper og bunner.

ADL er i ferd med å teste støtten fra de høyere bunnene. Dette kan gi oss et tidlig signal om OBX indeksen skal tilbake å teste støtten ved 1014,36. På kort sikt kan det være en kjøpsmulighet. Vi ser for oss at vi skal få en test av gjennomsnittslinjen i løpet av neste uke. Det vil i så fall bety en ny all time high for OBX indeksen.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nine + 11 =