Teknisk analyse av DIA ETF - 170821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av DIA ETF – 170821

Stigningstakten til DIA ETF har avtatt, men det kan gi en god kjøpsmuliget. Les mer i vår tekniske analyse av SPDR Dow Jones Industrial Average ETF.

Middelslang kursutvikling

DIA er et børsnotert fond som følger indeksen Dow Jones Industrial Average, og er inne i en stigende trend som begynte i mars 2020. I chartet kan vi se at stigningstakten har avtatt den siste tiden, og kursen er nå under gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Det kan være et signal om at indeks ETF DIA er oversolgt. Kursen er i all time high, noe som betyr at det ikke er noen motstand på oversiden. Teknisk støtte har vi ved $350,08, $346,31, $335,77 og $328,89.

I midten av juni ble det satt en lavere bunn, men kort tid etter fikk vi en positiv crossover i MACD, og siden har det blitt etablert både høyere topper og bunner. I RSI har vi hatt en motstand fra lavere topper, denne er nå brutt. Vi har også en støtte fra høyere bunner. Bollinger Bands er nøytral, og vi har derfor ikke noe signaler om at vi kan få høyere volatilitet.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling dia etf 170821
Charts fra TradingView.

Med candlesticks i chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan kursen til SPDR Dow Jones Industrial Average ETF har testet støtten i gulvet av trendkanalen og støtte/motstand fra det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager. Videre kan vi også se at det er etablert lavere topper og høyere bunner i Ease of Movement som gir en motstand og støtte til den tekniske indikatoren.

Både MACD og RSI er positive, og den lange trenden er stigende. Et brudd på motstanden i Ease of Movement kan være et kjøpssignal. På oversiden er det lite motstand, nå er det kun gjennomsnittslinjen og taket i trendkanalen som er motstand.

DIA ETF info

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *