Teknisk analyse av QQQ ETF - 170821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av QQQ ETF – 170821

Negativ divergens mellom tekniske indikatorer og kurs er ofte et signal om at vi kan få et kursfall. Les mer i vår tekniske analyse av Invesco QQQ ETF.

Middelslang kursutvikling

QQQ ETF som følger Nasdaq 100 indeksen er inne i en langsiktig stigende trend som begynte i mars 2020. I løpet av denne perioden har kursen til QQQ ETF testet tak og gulv i trendkanalen, og vi kan også se at gjennomsnittslinjen har fungert som en viktig teknisk støtte og motstand. Kursen befinner seg nå på undersiden av denne, noe som betyr at den fungerer som en teknisk motstand. I løpet av oppgangsperioden har det også blitt etablert flere tekniske støtter. De nærmeste finner vi ved $356,52, $341,21 og ved $335,81.

I midten av juli fikk vi en negativ crossover i MACD. Når det korte gjennomsnittet bryter ned gjennom det lange vil det være et salgssignal. Den negative tendensen har fortsatt frem til i dag, noe som har medført at vi har en negativ divergens mellom kursen til QQQ og MACD. En negativ divergens har vi også mellom kursen og RSI. Dette er et signal om at vi kan få høyere volatilitet fremover. En squeeze i Bollinger Bands styrker også dette synet.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling qqq etf 170821
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling bruker vi candlesticks, og da kommer det tydelig frem hvordan kursen til indeks ETF QQQ over en periode har testet motstanden i gjennomsnittslinjen. Så langt har motstanden vært for sterk og kursen har falt noe tilbake i trenden. Dette kan være et tegn på at det børsnoterte fondet er oversolgt. Vi kan se at det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager har fungert som teknisk støtte og motstand. Dette er nå den første støtten for QQQ ETF. I Ease of Movement kan vi se at det har blitt dannet lavere topper, noe som gir oss en negativ divergens.

Det er utsikter til høyere volatilitet, og negativ divergens mellom tekniske indikatorer og kurs er ofte et signal om at vi kan få et kursfall. Derfor er vi avventende til QQQ ETF. Det børsnoterte fondet er fortsatt inne i en stigende trend, så på sikt kan en dip være en god anledning til å kjøpe seg inn i QQQ ETF.

Kjøp QQQ ETF uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

QQQ ETF info

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: