Teknisk analyse av OBX - 210821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 210821

OBX indeksen falt tilbake i forrige uke, og tester nå en viktig støtte. Det er signaler om at dette er en bunn. Les mer i vår tekniske analyse av hovedindeksen på Oslo Børs.

Middelslang kursutvikling

I forrige tekniske analyse nevnte vi at det er muligheter for at OBX indeksen skal opp mot 1050 poeng på sikt, og at vi kunne få en test av motstanden fra gjennomsnittslinjen og en reaksjon tilbake til den tekniske støtten ved 1014 poeng på kort sikt. En reaksjon ned anså vi for å kunne være en god kjøpsmulighet.

Frem mot midten av forrige uke fikk vi en test av den tekniske støtten ved 1014 poeng. Støtten holdt frem til torsdag hvor vi fikk et kraftig fall som sendte OBX indeksen ned til den neste tekniske støtten ved 993 poeng. Denne støtten ble testet på både torsdag og fredag, og har så langt holdt. Indeksen ligger nå et stykke ned fra gjennomsnittslinjen i trendkanalen, og ned mot gulvet i trendkanalen. Det kan være et signal om at OBX indeksen er oversolgt på kort sikt.

Vi kan se i den tekniske indikatoren MACD at det korte gjennomsnittet nå har brutt ned gjennom det lange gjennomsnittet. Dette er en negativ crossover, og er isolert sett et salgssignal for OBX indeksen. Samtidig er begge gjennomsnittene fortsatt på oversiden av 0-linjen, noe som betyr at dette kan ende opp som en bekreftelse på den lengre stigende trenden.

RSI har etablert en høyere topp, og i løpet av uken har den tekniske indikatoren reagert ned fra denne. RSI er nå nær en støtte fra høyere bunner. Avstanden ned til denne støtten er liten, noe som kan bety at et eventuelt kursfall på Oslo Børs vil være av begrenset størrelse.

Ytterbådene i Bollinger Bands har nå begynt å trekke seg sammen. På kort sikt kan det bety at vi er i en periode med lavere volatilitet. På sikt kan det derimot bety at vi er i ferd med å få en squeeze, og at vi kan få høyere volatilitet.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx indeksen 210821
Charts fra TradingView.

I chartet med canlesticks kan vi se hvordan hovedindeksen på Oslo Børs falt kraftig på torsdagen, og at den på torsdag og fredag testet den tekniske støtten ved 993 poeng. Videre kan vi også se at OBX indeksen har brutt ned gjennom det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager. Igjen er indeksen tilbake i trading rangen mellom støtten ved 993 og motstanden ved 1014. I den tekniske indikatoren ADL kan vi se at den har nådd en støtte fra en tidligere bunn. Indikatoren har også vendt oppover, noe som kan bety at vi er ved en bunn.

Den lange trenden for Oslo Børs er fortsatt klart oppover. Bruddet på det korte glidende gjennomsnittet er ikke etablert, og det er heller ikke bruddet på 1014 nivået. Slik vi ser det er vi på et nivå som kan være en god kjøpsmulighet. I løpet av begynnelsen i neste uke vil vi nok se indeksen over det korte glidende gjennomsnittet. Vi bør også få en test av motstanden ved 1014.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 − eighteen =