Teknisk analyse av OBX - 280821 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 280821

Oslo Børs avsluttet uken i all time high. I chartet er det signaler om at den rekorden kan bli brutt allerede i neste uke. Se teknisk analyse av OBX indeksen.

Middelslang kursutvikling

I forrige tekniske analyse av hovedindeksen på Oslo Børs skrev vi at vi burde få en test av den tekniske motstanden ved 1014 nivået. Det har vi nå fått, og OBX indeksen er nå på en ny all time high på 1027. Det betyr at nedgangen vi fikk til støtten ved 993 nivået fungerte som en god kjøpsanledning, ihvertfall på kort sikt.

Forrige uke startet med sterk oppgang opp mot motstanden ved 1014. På tirsdagen fikk vi en test og et brudd på motstandnivået, mens på onsdag og torsdag fikk vi testet nivået som teknisk støtte. På fredagen fikk vi igjen god oppgang i OBX indeksen, og dermed er bruddet på 1014 nivået etablert. Hovedindeksen er fortsatt på undersiden av gjennomsnittslinjen i trendkanalen, noe som kan være et tegn på at oppsiden er større.

I MACD har vi fått en positiv crossover ved at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet. Siden dette skjedde på oversiden av 0-linjen fungerer denne som en bekreftelse på den stigende trenden, noe vi nevnte i den forrige tekniske analysen av OBX indeksen.

Etter oppgangen på Oslo Børs er den tekniske indikatoren RSI nå på nivå med den forrige toppen. Videre oppgang i indikatoren og etablering av en høyere topp vil være et klart positiv signal for videre utvikling i hovedindeksen på Oslo Børs. Det har også blitt etablert en bunn som er høyere enn den forrige, noe som er et positivt signal.

Avstanden mellom ytterbåndene i Bollinger Bands har avtatt videre i løpet av uken, og det betyr at vi er i ferd med å få en squeeze. Dette vil i så fall være et signal om at vi kan forvente oss høyere volatilitet fremover.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx indeksen 280821
Charts fra TradingView.

Det har blitt etablert tre candlesticks på oversiden av 1014 nivået, og dermed har vi fått et etablert brudd. Vi har også fått et etablert brudd opp gjennom det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager. På oversiden har OBX indeksen motstand fra gjennomsnittslinjen og taket i den stigende trendkanalen, men den har støtte ved 1014, det korte glidende gjennomsnittet, 993 og gulvet i trendkanalen. ADL peker oppover, og nærmer seg nå en motstand fra tidligere topp. Det vil være viktig å få et brudd på denne.

Den lange trenden er fortsatt stigende, og med en bekreftelse fra MACD er det signaler om at oppgangen skal fortsette på kort sikt. Det betyr at vi kan få en ny all time high allerede i neste uke. Vår tilnærming er å kjøpe de dagene det er svak eller fallende utvikling på Oslo Børs. Det kan bli viktig å følge med på RSI fremover for å se om det blir dannet en høyere topp i den tekniske indikatoren.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 − 3 =