Teknisk analyse av OBX - 040921 oslo børs hovedindeks analyse
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 040921

Forrige uke ble avsluttet med et fall tilbake fra ny all time high på Oslo Børs. Dermed endte uken med svak nedgang. Se hva du kan forvente i neste uke på Oslo Børs.

Middelslang kursutvikling

Tilnærmingen i vår forrige teknisk analyse av Oslo Børs var at pilene peker opp, og at dager med svak utvikling kunne brukes til å kjøpe. Vi la også spesielt vekt på RSI hvor vi hadde muligheten til å få en høyere topp. Forrige uke startet med kursfall, men det ble så satt en ny all time high på Oslo Børs.

Mandagens kursfall fortsatt i kraftigere form på tirsdagen, og vi fikk et brudd ned gjennom den tekniske støtten ved 1014. Kursfallet ble stoppet av den tekniske støtten fra de høyere bunnene i chartet til OBX indeksen. På onsdagen fikk vi en test av motstanden ved 1014. På torsdag brøt indeksen opp over denne og det ble satt en ny all time high på 1029. Fredag falt indeksen noe tilbake.

Vi fikk en crossover, men denne ble avbrutt av en ny hvor det korte gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange gjennomsnittet. På torsdag brøt det korte gjennomsnittet igjen opp over det lange gjennomsnittet, og det er store muligheter for at indikatoren gir støy, noe som er vanlig når instrumentet beveger seg sidelengs.

I RSI kan vi se at det ble etablert en høyere topp, men at vi fortsatt har en motstand fra lavere topper. Indikatoren reagerte ned fra denne motstanden, men bunnen ble satt på et høyere nivå enn den foregående. Dette er et positivt tegn. Etter dette fikk vi igjen en lavere topp. Det betyr at motstanden fortsatt er intakt.

Ballinger Bands er en indikator som viser volatilitet, og det at avstanden mellom ytterlinjene i denne har økt noe den siste tiden er et signal om at vi kan være på vei inn i en periode med høyere volatilitet. Indikatoren sier ikke noe om hvilken vei denne volatiliteten kan komme.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx indeksen teknisk analyse 040921
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling bruker vi candlesticks. Dermed kan vi tydelig se hvordan OBX indeksen falt tilbake for å teste støtten fra de høyere bunnene. Videre kan vi også se at vi har fått en test av støtte/motstand fra det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager. OBX indeksen har brutt opp over gjennomsnittet og motstanden ved 1014, men fortsatt er den på undersiden av gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Indeksen har holdt seg under denne siden midten av juli, og det vil være viktig å få en test av denne. ADL har falt tilbake, noe som er et dårlig signal.

Den lange trenden er stigende, men at indeksen holder seg under gjennomsnittslinjen så lenge som den har gjort er svakt. Dette kan være et signal om at toppen er i ferd med å bli satt. Kommende uke er vi mer avventende til utviklingen på Oslo Børs. MACD har gitt en positiv crossover, men vi har sett støy fra denne indikatoren. I RSI har vi lavere topper og høyere bunner. ADL har falt tilbake. Vi tror at det blir viktig å følge med på RSI. Et brudd på støtten eller motstanden kan gi viktig signal om hvor OBX indeksen skal videre.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 2 =