Teknisk analyse av OBX - 110921 kursmål anbefaling
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 110921

OBX indeksen satte ny all time high, men falt så tilbake. Se hva som blir viktig for kursutviklingen neste uke i vår tekniske analyse av hovedindeksen på Oslo Børs.

Middelslang kursutvikling

I forrige tekniske analyse skrev vi at vi var avventende til utviklingen på Oslo Børs. Grunnene til dette var at OBX indeksen over tid har beveget seg på undersiden av gjennomsnittslinjen, og at det kom en del svake signaler i de tekniske indikatorene. Vi fikk en ny all time high på 1037 for OBX indeksen allerede på mandagen, men resten av uken ble rød og indeksen stoppet i området hvor vi har teknisk støtte ved 1014.

Uken startet bra med en oppgang på 1,36 % for OBX indeksen, oppgangen og mer til forsvant derimot utover uken hvor vi hadde børsfall samtlige dager. Dermed har vi fått en ny test av den viktige støtten ved 1014. Det er heller ikke langt ned til støtten fra de høyere bunnene. Pt er dette området rundt 1010.

I MACD hadde vi en positiv crossover når vi lagde vår forrige teknisk analyse av OBX. Vi anså at dette kunne være støy. På fredag fikk vi en negativ crossover i denne indikatoren, og her er det verdt å få med seg at toppen i MACD er høyere enn den foregående.

RSI reagerte ned fra motstanden fra de lavere toppene. Indikatoren har stoppet på oversiden av støtten fra de lavere bunnene. Altså har vi få signaler fra denne tekniske indikatoren om hvor veien går videre for OBX indeksen.

Bollinger Bands viser samme tendens som sist. Avstanden mellom ytterbåndene utvider seg stadig, noe som viser oss at vi kan vente oss høyere volatilitet i det helt korte bildet.

Få oppdaterte tekniske analyser ved å følge Aksjeskolen på Facebook.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling obx indeksen teknisk analyse oslo børs 110921
Charts fra TradingView.

Med candlesticks kan vi se at OBX indeksen nærmet seg gjennomsnittslinjen i trendkanalen, men at det ble dannet en topp ved 1037, og at indeksen falt tilbake mot støtten ved 1014. I dette området har vi også det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager. Dette er en viktig teknisk støtte, og forrige gang vi fikk et brudd på dette falt hovedindeksen 7 %. Det vil tilsvare et fall ned mot 943. Ved 943 poeng har vi det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager. I Ease of Movement har vi fått en høyere topp, og vi kan se at indikatoren har brutt ned av støtten fra høyere bunner.

Vi har fått et nytt salgssignal fra MACD, men som vi nevnte i forrige tekniske analyse er det stor sannsynlighet for at dette er støy. Likevel kan dette skape problemer for videre oppgang på kort sikt. Det samme signalet får vi fra Ease of Movement som brøt ned gjennom støtten fra høyere bunner. Indeksen falt en del tilbake i forrige uke, og er nå ved viktig teknisk støtte. Dette kunne vært en god kjøpsmulighet, men vi er fortsatt avventende. Slik vi ser det må vi ha en grundig test av det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager, og et brudd på støtte eller motstand i RSI før vi endrer tilnærming til OBX indeksen.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *